„Надиграй ме” се завръща в ефира на БНТ – Каква е голямата награда…

„Надиграй ме” за деца сн. БНТ

„Надиграй ме” за деца
сн. БНТ

Деца се състезават в танцовото шоу на България 

След три поредни сезона най-успешното танцово фолклорно състезание „Надиграй ме” се завръща в ефира на БНТ2 и БНТ Свят със специално издание тази неделя от 20:45ч.!

В рамките на 8 поредни броя в шоуто ще се състезават деца любители от самодейни танцови състави и ансамбли на възраст от 9 до 12 години. Всеки състезаващ се отбор ще се състои от 12 души – 6 момичета и 6 момчета. В три кръга състезателите ще представят  хоро по избор от региона с продължителност 2 минути под музикалния съпровод на оркестър „Дива река”, както и танц на хореографа на състава. В последния трети кръг всеки отбор ще излъчи по една двойка, която ще се надиграва на „Ръченица”.

Изпълненията на отборите ще се оценяват от четиричленно жури, по критериите: стил и характер на хората, синхрон и правилно изпълнение, артистичност и атрактивност при изпълнение, хореография и композиция. Оценките на журито ще са по десетобалната система, но освен него за своя любим отбор ще могат да гласуват и зрителите на БНТ чрез изпращането на SMS-и. Техните гласове ще се прибавят към оценките на журито и така ще се формира крайният резултат в проценти.

В надиграването тази неделя ще се включат отборите от детски юношески танцов ансамбъл „Зорница” и „Emotion dancing school” от град София.

Водещи на „Надиграй ме” за деца ще бъдат художествения ръководител и хореограф на ансамбъл „Чинари” – Асен Павлов и Мария Кемал -петокласничката от Националното танцово училище в София. От 1-ви до 4-ти клас тя е играла в танцовия състав „Росна китка”.

Голямата награда на фолклорното състезание „Надиграй ме” за деца –почивка в курортен комплекс Албена е подсигурена от „Международна фестивална програма  – Приятели на България“.Организатор на провежданите в Албена дни на таланта и Национален фолклорен фестивал „Приятели на България” – 17 – 24 юни 2013г.

Гледайте „Надиграй ме” за деца всяка неделя от 20:45ч.

по БНТ2 и БНТ Свят!

Advertisements

Posted on април 12, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: