Da Vinci Lerning за децата на пролетното изложение на минерали в музей „Земята и хората“

Da Vinci_logo

Истински амонит – вкаменелост от Мароко с внушителни размери и възраст на 100 милиона години, е сред подаръците за децата.

От 11 до 14 април в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе традиционното Пролетно изложение на минерали и скъпоценни камъни.

Участие са заявили около 50 изложителя: фирми и колекционери на минерали и скъпоценни  камъни; разнообразни авторски изделия с минерали: бижута, картини, сувенири.

Спецално за децата.

Преди година и половина „отвори врати”  Геоложки кът за деца – съвместен проект на музея, Департамент Археология в Нов български университет и Фондация „Америка за България”. По време на изложението заедно с разнообразните модули за запознаване с царството на минералите и тайните на планетата ни, в Геоложкия кът ще се организира конкурс за разпознаване на минерали. Наградите ще са минерални образци от музея и специално предоставени изненади от образователния телевизионен канал  Da Vinci Learning. Той ще зарадва с подаръци най-активните и находчиви деца – с изявени познания и интереси към природните науки. Сред подаръците малчуганите ще открият плакати, „умни“ химикалки и разделители за книги с планетите от Слънчевата система и с периодичната система на елементите – за по-големите деца. С други от подаръците на Da Vinci Learning децата ще се научат как сами да израстват кристали и ще се запознаят с някои от най-известните световни учени. Ще получат и DVD-та с някои от най-интересните програми на телевизионния канал, който предлага на зрителите си възможност да изследват изумителната вселена от научни познания. Най-голямата награда – за изключителни познания и интерес към природните науки, е амонит – вкаменелост от Мароко с внушителни размери и възраст над 100 милиона години.

Advertisements

Posted on април 9, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: