25-годишен предприемач спечели „Кауза.bg” на БНТ

Eвгени Лишевсн. БНТ

Eвгени Лишев
сн. БНТ

Проектът за борба с младежката безработица на Евгени Лишев получи 40% от гласовете на българите

 

25-годишният Евгени Лишев от Стара Загора спечели реалити формата на БНТ „Кауза.bg” в оспорвана битка с четиримата си конкуренти. На финала на предаването миналата вечер Лишев, който защитаваше каузата „Бъдеще за младите предприемачи”, получи 40% от гласовете на представителната извадка от 300 души в анкетата на „Алфа Рисърч”.

Победителят получи голямата награда на предаването на БНТ – посещение на европейските институции в Брюксел, която бе предоставена от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.

Втори в единственото по рода си реалити шоу, което даде възможност на младите хора у нас да изразят идеите си за промяна в България, остана 24-годишният Петър Кичашки от Видин, чиято кауза бе „Граждански контрол над политиците”. Той спечели симпатиите на 33% от гласувалите. На трето място с 13% се класира 32-годишният Теодор Василев от Казанлък, който иска да направи училище сред природата, а четвърта е Теодора Ангелова, на 19 г. от София, с проекта „Политология за ученици” и 12% подкрепа.

Почти два часа продължи оспорваната битка между четиримата кандидати. За големия финал екипът на предаването бе поканил известни българи, които имат свои каузи – министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, тенисистката Магдалена Малеева, и актьорът от сериала на БНТ „Под прикритие” Ивайло Захариев.

Първото изпитание пред четиримата финалисти бе пряк дебат помежду им, в който всеки от тях разполагаше с по 30 секунди, за да защити своята и да атакува слабите места на каузите на конкурентите си.

За да подкрепят морално съперниците, в студиото на БНТ бяха и техните ментори и застъпници, сред които доц. Георги Лозанов, доц. Христо Пимпирев, Боян Бенев и Слави Ангелов.

След финала на този кръг, Евгени, Петър, Теодор и Теодора представиха своята визия по темата „Моята идея за България”.

„България се нуждае от реално равноправие и спазване на написаното в Конституцията”, каза на финала победителят Евгени Лишев. „Моята цел е не да правя революции, а да се боря срещу младежката безработица и правото на младите предприемачи да работят свободно в България. Иначе защо бяха протестите?!”

БНТ ще продължи да следи развитието на финалистите и техните каузи.

Advertisements

Posted on април 9, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: