Нова ТВ с поредица документални разследвания за изборите

Галя Щърбевасн. Нова телевизия

Галя Щърбева
сн. Нова телевизия

За втора поредна година Галя Щърбева и репортерите на Нова показват тъжната страна на изборите в България

 Какъв е произходът на средствата за мащабните предизборни кампании? Как политическите партии си създават опозиция и кой режисира предизборната търговия с  гласове? Отговорите на всички тези въпроси зрителите ще получат в ефира на Нова ТВ. В поредица от няколко документални разследвания водещата и продуцент на „Темата на Нова“ Галя Щърбева ще срещне зрителите с тъжната страна на изборите у нас.

За втора поредна година тя заедно с Лора Крумова, Петко Гюлчев и създаденото от тях сдружение „Българион“ правят национална кампания срещу купуването на гласове и схемите за купуване на бюлетини. Началото постави Мария Цънцарова тази неделя, когато в темата, носеща името „Изборна сергия”, бе показано как млади хора биват обучавани в евентуални изборни манипулации.

Поредицата разследвания продължава и тази неделя, 14 април, когато ще бъде излъчен материалът на Ина Гълъбова „Изборни неволи” – той ще разкрие как лица, лишени от изборни права, фигурират в документите на партиите за регистрация пред ЦИК. И още – за дилърите на гласове, показани в “Темата на Нова” при предишните избори, които остават на свобода с възможност да търгуват и на настоящите, и как техниката може да се окаже препъни камък в изборния ден.

Скандалните  разкрития, свързани с финансирането на партиите и работния процес в администрациите, ще намерят своето продължение и след изборния ден, 12 май, за да направим равносметка на начина, по който упражняваме правото си на глас, и променило ли се е нещо през последните години.

Кампанията се провежда съвместно с фондация „Америка за България“.

 

„Темата на Нова” с автор Ина Гълъбова – неделя, 14 април, от 19.30 ч. по Нова ТВ

Advertisements

Posted on април 9, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: