БНТ с нов декор на Студио 6 и нова визуална опаковка

От 15 април стартира следобедния информационен блок„Още от деня…”

Студио 6сн. БНТ

Студио 6
сн. БНТ

Българската национална телевизия промени изцяло визуалната опаковка и шапките на предаванията, рекламните си блокове и новинарските емисии. От днес зрителите на БНТ вече могат да видят и новия декор на емблематичното Студио 6, от което се излъчват емисиите „По света и у нас” и спорта.

„Търсихме ефекта на повече светлина, стъкло, пространство, комфорт за водещите и за зрителите”, каза водещият на „По света и у нас” Даниел Чипев. Специално за представянето на новото студио там се събраха и водещите на новинарските емисии.

Новата визуална опаковка на БНТ бе представена от Свобода Михайлова, Началник отдел „Продажби” на БНТ. Тя обясни, че основните акценти от програмата на телевизията – новини, актуални предавания, рекламни заставки, спорт, вече имат нови шапки, в които присъства осъвремененото лого с триизмерен ефект и съответните цветове.

Дизайнът на опаковката е дело на фирма „Криейтив дизайн”, чиито представител Калоян Начев също присъства на презентацията. Той допълни, че проектът е разработен и предаден в готов вид за два месеца.

Освен дизайн, националната телевизия ще предложи на зрителите си и ново съдържание. На 15 април БНТ1 стартира излъчването на най-новия си формат – следобедния информационен блок „Още от деня”. Той ще представя актуални новини, теми и събития от деня чрез репортажи, преки включвания от всички горещи точки на страната и света, коментари на кореспондентите и репортерите на „По света и у нас“ и дискусии с експерти и анализатори в студиото. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 17:30 до 19:00ч.

Водещи на 90-минутния формат са Милена Цветанска, Поли Златарева и Даниел Чипев, които ще се редуват. В рамките на блока зрителите ще могат да гледат и информационната емисия новини „По света и у нас” в 18:00ч., както и рубриката „Зелена светлина” и по-важното от света на спорта.

По време на предизборната кампания „Още от деня” ще предложи безплатни формати за парламентарно представените и извънпарламентарните политически сили. Така БНТ ще осигури пълна прозрачност на политическите послания.

Предаването ще разчита на обратната връзка със своите зрители чрез социалната мрежа Фейсбук.

Advertisements

Posted on април 8, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: