Какво видяхме в „Терминал 7: Пуснете водата“

48138_645255562155399_782064155_n

сн. udavete.me

Камен Воденичаров: Младите хора да излизат навън

Човекът, който през 1997 г. изпя хита “Не съм избягал”, днес съветва младите хора да напуснат страната през следващите 24 ч. За надеждите от преди 20 г. и за сегашната ситуация говориха в рубриката “Моите истории с …” водещият Любен Дилов и Камен Воденичаров. До голяма степен мечтите, надеждите и протестите от онова време се повтарят отново, което е брутално, каза Камен Воденичаров. По думите му, все едно последните 20 г. изобщо не са се случили. Започвани са десетки реформи, след това системата продължава по инерция, нищо не е доведено до край, допълни гостът. Той припомни интересни истории около сформираното вначалото на прехода движение “Ку-ку”. “С няколко хитри хватки успяха да ни отсвирят. Съдът се произнесе, че не може да се регистрира движение, което в името си има звукоподражателно словосъчетание, съдържащо “гнездов паразитизъм”, припомниха Дилов и неговият гост. Според тях, големите партии се уплашили от новото движение, в чиито листи имало популярни артисти и футболисти от златното българско поколение. В някои случаи се получава, когато популярни лица влизат в партийните листи, е мнението на Воденичаров. Според него, въпреки че партийните централи вземат решенията, все пак авторитетните членове могат да отстояват своите позиции. Той лично обаче на този етап не би се включил в партия, тъй като не вижда ярка кауза, която да си заслужава. Въпреки трудното време, призова българите да не престават да мечтаят, защото, умрат ли мечтите, всичко е загубено. По-скоро трябва да се научим да живеем в съвременна реалност и да приемем икономическата криза не като нещо временно, а като новия световен ред.

Звезди в партийните листи – подмяна на вота?

Зрителите не удавиха Любен Дилов по темата: “Включването на звезди в партийните листи подмяна на вота ли е?” Водещият на косъм защити тезата, че партиите се възползват от популярните лица и ги използват за привличане на гласове. Гостите убедиха 48% от гласувалите, че известните са по-полезни в политиката от непознатите. Техният глас е проводник между институциите и улицата, каза водещият на “Трибунал” Стойчо Керев. Според него, е въпрос на чуваемост. Хората са много по-склонни да слушат популярни личности, отколкото политици със сух изказ, допълни Керев. Кризисният психолог Христо Монов е на второ място в листата на БСП в Бургас. Приел, защото избирателната ни система не дава възможност на хората с позиция, които не членуват в организации, да бъдат политически представени. Според него, в момента българите са на ръба на тотална личностна катастрофа и трябва да им се помогне. Предпочитам Юлияна Дончева да е в парламента, отколкото да гледам Цецка Цачева и Искра Фидосова и всеки ден да ми е Хелоуин, завърши Монов. Самата Юлияна Дончева, която е бивш депутат от НДСВ, заяви, че известните хора са по-трудно манипулируеми и не се поддават на партийна дисциплина. Те могат да са полезни в областите, където вече са постигнали успехи. Спортистите като Станка Златева, например, биха създали нови правила в областта на спорта, за да може той отново да донесе успехи на страната ни, допълни Дончева. Станислав Недков – Стъки /свободни боеве/ е водач на листата на ГОРД във Велико Търново. Той заяви, че е склонен да повярва на хора, които са градили кариерата си с труд и пот. Те ще бъдат прецизни и в парламента и няма да допуснат провал. “Когато такъв човек реши да влезе в политиката, трябва да се огледа и да разбере какво се случва в момента. Не може 100 хил. души да протестират срещу статуквото и ти да влезеш на негова страна”, каза още Стъки. Той призова в политиката да влязат нови лица.

Да кажем ли на приятел, че половинката му изневерява

Телевизионният водещ Константин Лунгов, фолкпевицата Веселина, моделът Цвети Разложка и певицата Сантра дискутираха по темата „Да кажем ли на приятел, че половинката му изневерява“. Водещият на „Пуснете водата“ Любен Дилов-син тактично се оттегли от разговора по взривоопасната тема, като заяви, че изненадващо и за самия него няма мнение по въпроса. Останал сам срещу двет напористи дами в лицето на Цвети и Сантра, Лунгов трудно защитаваше тезата си, че не би споделил за изневярата. „Не те искам за приятел в такъв случай“, отсече Сантра. „Всичко се разбира рано или късно. След време ще намразиш някого само защото си е премълчал, а е знаел истината“, аргументира се Разложка, която се оказа най-верен поддръжник на доктрината veritas magis amicitiae (Истината е повече от приятелството или Истината е верният приятел). Истината е много важна и си струва да се казва, независимо дали ще е приятна да се чуе. Човек не може да е щастлив, ако е обграден от неискрени хора. За мен предателство е, ако не ми кажат. Няма малка и голяма изневяра, продължи Разложка. Според Сантра изневярата е нещо ужасно от всяка гледна точка – морална, а дори и медицинска, тъй като много болести се предават по полов път.Атакуван от дамите, Лунгов започна да отстъпва от позицията си с уговорката, че зависи дали връзката е от два месеца или от 20 години.

Advertisements

Posted on април 7, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: