Столична община готова да подпомогне проекта за паметник на Княз Борис

Спонсор подкрепя каузата за спасяването на обсерваторията в Рожен

На финала на „Кауза.bg” в понеделник защитниците на четирите останали каузи ще влязат в диспут помежду си. Един от тях ще спечели и голямата награда на представителството на ЕК у нас.сн. БНТ

На финала на „Кауза.bg” в понеделник защитниците на четирите останали каузи ще влязат в диспут помежду си. Един от тях ще спечели и голямата награда на представителството на ЕК у нас.
сн. БНТ

Столична община е готова да съдейства за реализацията на една от каузите, представени в реалити формата на БНТ „Кауза.bg”. Това е проектът за издигане на паметник на княз Борис в София на участника в предаването Филип Николов. Филип отпадна от надпреварата за голямата награда, но въпреки това заяви, че ще продължи да работи и да търси съмишленици за каузата си. „Напълно възможно и постижимо е да работим заедно за поставянето на един такъв мемориал в нашата столица”, заяви заместник-кметът по културата в СО Тодор Чобанов.

Още няколко проекта, които бяха представени в ефира на БНТ, получиха силна обществена подкрепа и показаха, че реалити форматът, чиято цел е да се чуе гласът на младите хора, е успешен и идва в точния момент.

По време на първия ефир на 25 март с екипа на предаването се свърза български бизнесмен, който пожела да подкрепи финансово проекта на трите ученички Сияна Панова, Биляна Гатева и Каролина Гугудис. Тяхната кауза е „Съхраняване на Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен като център за развитие и популяризиране на космическите науки. Сияна, Каролина и Биляна в момента са на пето място във временното класиране на шестте каузи-финалисти.

Временният лидер Евгени Лишев, който получи одобрението на 27,8% от зрителите и чиято кауза е свързана с предприемачите у нас, пък получи подкрепата на в Търговско-промишлената палата в гр. Стара Загора и кмета на града Живко Тодоров.

Петър Кичашки, който е втори във временното класиране казва: „По идеята си за граждански контрол върху политиците съм работил и преди, и няма да спра да работя и сега. „Стартирахме подписката за референдум за граждански контрол над политиците още през февруари и до момента сме събрали над 100 000 подписа. За да бъде внесена в Народното събрание, подписите трябва да са 500 000. Надявам се чрез предаването много хора да чуят за моята кауза и да застанат зад нея.

На 8 април е финалът на „Кауза.bg”. Победителят ще бъде избран чрез гласуване от 300 души, представителна извадка на „Алфа Рисърч”. За първи път четиримата финалисти ще влязат в пряк диспут помежду си. След края на дебата всеки от тях ще обобщи вижданията си по темата „Моята идея за България”.

Наградата на победителя ще бъде връчена от ръководителя на представителството на Европейската комисия у нас Зинаида Златанова.

 

Advertisements

Posted on април 5, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: