Синдром на Даун – тази неделя в ”Духът на здравето”

Неделя Щоновасн. bTV Media Group

Неделя Щонова
сн. bTV Media Group

Защо истинските родители и приятели на децата не броят хромозомите

Тази неделя, 7-ми април, навръх празника на здравния работник, „Духът на здравето” ще повдигне темата за едни прекрасни деца, които са по-скоро като всички останали, отколкото различни от тях – децата със Синдром на Даун.
Те имат сериозен потенциал и притежават качества и таланти, които могат да се развиват само чрез правилно отношение и възпитание.
Д-р Неделя Щонова ще посрещне в студиото доказали се в сферата на неонатологията, кинезитерапията и генетиката професионалисти, с които ще разговарят за причините, диагностиката и подкрепата на хората със Синдром на Даун.
Какви са препоръките за  възпитание и отношение и защо истинските родители и приятели не броят хромозомите ? – това  д-р Неделя Щонова ще обсъди с д-р Вяра Константинова (неонатолог в болница Токуда), Цветелина  Миланова (член на Асоциация на кинезитерапевтите и рехабилитаторите в България и обучен специалист по Двигателна терапия при малки деца със Синдром на Даун по холандския метод на Д-р Лаутеслагер), доц. д-р Радка Тинчева (ръководител Генетика в Университетска детска болница) и д-рГабриела Тричкова (стоматолог, член на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун и майка на момченце със Синдром на Даун).
* * * * * * *
На Световния ден на здравето:
* Здравеопазването в България между пазара и морала – специален гост в предаването ще бъде д-р Илко Семерджиев (първи директор на НЗОК в България, заместник-министър на здравеопазването в три правителства и министър на здравеопазването за периода 1999 – 2001 г.).
Към настоящия момент д-р Семерджиев е председател на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване. Какви са проблемите, перспективите  и възможните решения пред българското здравеопазване днес? Цените на лекарствата, бизнес интересите и болните хора, останали без лекарски грижи. Имаме ли здравни приоритети и как се гледа на този въпрос в другите страни?
* Неделното телевизионно „Сладко училище” ще продължи темата за едно от най-сериозните усложнения на диабета– гангрената.
Проф. Иван Поромански ще даде полезни съвети срещу развитието на диабетното стъпало.
* * * * * * *
Очаквайте тези теми в Световния ден на здравето – 7-ми април, от 8:00 в „Духът на здравето” по bTV.
Advertisements

Posted on април 5, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: