БНТ2 представя забележителностите на град Бяла

сн. БНТ

сн. БНТ

Тази събота в документалната филмова поредица „Световните градове на България“, която се излъчва по БНТ 2 и БНТ Свят, зрителите ще гледат документалния филм, посветен на град Бяла – „Бялата приказка на Черно море“. Лентата е най-мащабният филмов проект, реализиран за града и е заснет от  българско-американски-руски екип.

Зрителите на националната телевизия ще видят някои от световните забележителности, с които черноморското градче се изучава в университетите на всички континенти. Един от феномените са Белите скали. Когато преди 65 млн. години пълновластни господари на Земята са динозаврите, огромен метеорит се стоварва в Юкатан, Мексико. Последиците от катаклизъма стигат и до територията на днешна България.

Белите скали се намират над един от най-уютните български плажове – в Бяла. Наблизо е и една от най-запазените византийски винарни, които предизвикаха изключителен интерес сред международната археологическа общност. Тези и много други любопитни истории разказва филмът „Бялата приказка на Черно море”.

Режисьор на филма е полякът Пьотр Ковалчик, оператор  е Георги Василев. Водеща в поредното издание на „Световните градове на България“ ще бъде беларуската журналистка и манекенка Олеся Казакова.

 

Гледайте „Бялата приказка на Черно море“ тази неделя от 15:00ч. по БНТ2!

Advertisements

Posted on април 5, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: