БНТ излъчва филми за изборите и търговията с гласове

сн. БНТ

сн. БНТ

Изборните страсти и търговията с гласове ще изследва под лупа най-новият проект на БНТ – „Избори 2013”. Проектът се осъществява с помощта на Фондация „Америка за България”.

През уикенда националната телевизия ще излъчи филмите „Глас под наем: Равносметката” и „Гласни и съгласни”, в които зрителите ще проследят разследванията на екипа на БНТ, свързани с изборната корупция.

„Глас под наем: Равносметката”, е филм на Надя Обретенова и Росен Цветков, режисьор е Станислав Терзиев. Тази събота от 19:00ч. зрителите ще могат да видят разследванията на БНТ за корупционните схеми от последните парламентарни избори. Защо дилъри на гласове в Несебър, созополското село Габър и организатори на изборна екскурзия от София до Плевен се разминават с осъдителните присъди? Кои са купените гласове на местните избори през 2011 г. в поморийското село Страцин. Защо прокурори прекратяват разследвания за купуване и продаване на гласове и казват, че в битката срещу търговците на вота се чувстват като на лов без пушка.

В неделя от 19:00ч. в рамките на проекта „Избори 2013” БНТ ще излъчи и филма „Гласни и съгласни” на Ася Методиева. Режисьор на лентата е Миглена Атанасова.

Тематиката на филма въвежда в „блатото”, наречено изборна търговия. Какви са схемите за купуване на гласове, разработени назад във времето и ще заработят ли те на предстоящите парламентарни избори? Във филма „Гласни и съгласни“ зрителите ще научат още защо бедността е ключов фактор в купуването на гласове. Месец преди вота за нов парламент анализаторите Димитър Димитров и Тихомир Безлов ще прогнозират какво ще се случи в деня на изборите.

Advertisements

Posted on април 5, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: