Изключителната Марина Абрамович в „НепознатиТЕ” тази неделя

Марина Абрамович - Георги Тошевсн. bTV Media Group

Марина Абрамович – Георги Тошев
сн. bTV Media Group

Съпругата на руския олигарх отваря вратите на една от най-скъпите галерии в света пред екипа на предаването

Тази неделя, 7 април, от 12.30 часа в „НепознатиТЕ” суперзвездата Марина Абрамович ще разкрие историята за пътя си от бивша Югославия към най-големите световни сцени.
Георги Тошев се среща с Марина във виенската галерия „Кринцингер”, където тя открива изложба. Пред него „бабата на пърформанса” ще сподели какво е да бъдеш част от мълчаливо парти, как успява да доведе над 5000 почитатели в една галерия и за какво използва парите си.
За да разбере повече за живота и творчеството на Абрамович, Георги Тошев пътува до Москва, където гостува в галерията „Гараж”, собственост на Даша Жукова. Съпругата на руския олигарх Роман Абрамович отваря вратите на една от най-скъпите галерии в света пред екипа на „НепознатиТЕ”.
„Лейди пърформанс” е родена в Белград през 1946 година. Завършва белградската академия за изящни изкуства и през 70-те години започва с първите си солови представления. Те са смели, провокативни, радикални и противоречат на разбирането за изкуство в социалистическа Югославия. В тях Марина Абрамович изследва връзката между артиста и публиката, границите на човешкото тяло и способностите на ума.
Отговори на въпросите „Кога идва краят за един творец? Кога умира? Кога спира да работи? Каква ще бъде следващата й стъпка и какъв е смисълът от всичко това?” ще даде Марина Абрамович тази неделя от 12.30 до 13 часа в „НепознатиТЕ” по bTV.
Advertisements

Posted on април 3, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: