”Какво да ядем със Сара” дебютира по Фиеста ТВ

”Какво да ядем със Сара” - Сара Молтънсн. Fiesta TV

”Какво да ядем със Сара” – Сара Молтън
сн. Fiesta TV

„Април е най-безжалостният месец“ – казва големият англоезичен поет Т. С. Елиът. Съдейки по слънчевото начало, трудно ще повярваме на бащата на модернизма, пък и само с поезия не се живее, дори с най-изтънчената. В един миг възниква и въпросът „Какво ще ядем днес“ и тогава на сцената излиза Сара Молтън и новото предаване по Фиеста ТВ, посветено тъкмо на този болезнен въпрос.

Всекидневното изхранване на гладно домочадие е изтощителна дисциплина и не само през април. Освен прославен шеф-готвач и една от малкото жени в света на професионалната кухня, Сара е и семейна жена, майка на две момчета, така че често е чувала въпроса „какво ще ядем днес“. И има точен отговор. В нейния репертоар има предложения, които се приготвят за десет или петнайсет минути, но достойно ще заситят гладното домочадие.
Както повечето съвременни родители, Сара се дразни на привързаността на децата към  видовете джънк и фаст храна и се е постарала да създаде нейна здравословна алтернатива, която не изисква прекалено много време, усилия или скъпи продукти. Няма как да сбъркате с нейните предложения за паста или сандвич.
Умението на Сара Молтън е да ви окуражи да използвате опита си, наученото от майки и баби, после да се разровите в хладилника и с това, което намерите да приготвите вкусна вечеря.
„Какво да ядем със Сара“ (Sara’s Weeknight Meals„) дебютира по Фиеста ТВ през уикенда от 12.30, 18.30 и 22.00 ч.
* * * * * * *

Сара Молтън (Sara Moulton) е родена през 1952 в Ню Йорк. Тя е професионален готвач, автор на кулинарни книги и домакин на редица телевизионни програми. Повече от 20 години е била шеф-готвач в трапезарията на прочутото списание Gourmet.

От 2008 до днес Молтън води предаването „Какво да ядем със Сара”.

Завършила е университета на Мичиган със специалност история на идеите преди да се посвети на кулинарната кариера. Завършила е Кулинарната академия на Америка, а след това е стажувала във Франция. Готвила е като професионален готвач в редица престижни ресторанти.
Когато се сдобива със семейство, започва да си търси работа, свързана с по-малко натоварване. Работата в телевизията я среща с прочутата Джулия Чайлд, която взима Молтън под своето покровителство.
Молтън е и основател на нюйоркския Женски кулинарен алианс – създаден, за да подкрепя жените-готвачи в жестокия мъжки свят на професионалната кухня.

Posted on април 1, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: