Любомир Станишич – пътуващият готвач по 24 KITCHEN

Любомир Станишич

Любомир Станишич

от 13 април, всяка събота и неделя, от 16:30 час

„Любомир Станишич – пътуващият готвач“ е много повече от обикновено готварско предаване. То е възхвала на хубавите неща в живота, израз на почит към Португалия, към португалските продукти, към приятелите, към пътуването… към готвенето. Петнайсет епизода възпяване на национални традиции. Любомир Станишич, югославянин, който също така е и португалец, ще ни покаже и ще приготви най-хубавите продукти от Санта Круз, остров Кулатра, Сера да Естрела, Дуро, Видаго, Сагрес, Герес, Вимиейро, Кастело де Виде, Сан Мигел, Сан Хорхе, Мадейра, Сан Луис, Алдеас до Шисто и Меко. Любомир Станишич – пътешествие из португалската гастрономия.

 

Всички се е случило на изток… Главният герой в този „филм“ не е Хенри Фонда, а Любомир Станишич. Действието не се развива в Стария запад, а в Белград, когото той още се е намирал в Югославия. И всичко започва през 1994 г., когато младежът, който в последствие ще се превърне един от най-известните майстор-готвачи в Португалия, специализира „Хранителна химия“ в Химикотехнологичния образователен център в родния си град Белград. Завършва образованието си през 1997 г. и това е само началото на пътешествието му…

Работи като главен готвач в различни хотели, после отваря 2 ресторанта. И през юли 2011 г. новото предизвикателство за готвача е извън кухнята – по телевизията. Любомир Станишич е избран за един от тримата членове на журито на първото издание на „Майстор готвач“ в Португалия. Предаването е международен телевизионен феномен, посветен на кулинарията, което е излъчено за първи път на 9 юли по RTP1. Очакват се милиони зрители всяка седмица. Едно ново предизвикателство. Едно ново начало за Любомир.През септември същата година Любомир отваря третия си ресторант в Лисабон.Тъй като националното е нещо добро, както е и чуждестранното.

Advertisements

Posted on март 31, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: