В ”Кауза.бг” влизат 10 нови лица – застъпници

”Кауза.бг” - 10-тимата участницисн. БНТ

”Кауза.бг” – 10-тимата участници
сн. БНТ

Първите двама участници отпадат в понеделник

Десет нови участници влизат в реалити надпреварата на идеи и проекти „Кауза.bg” по БНТ, като задачата им ще бъде да подкрепят по един от десетте участници, които представиха каузите си в първия ефир. Водещи са Александър Сано и Милена Цветанска, а голямата награда е осигурена от представителството на Европейската комисия у нас.
В седмицата между старта и втория кръг от „Кауза.bg” на 1 април, понеделник, от 21:00 ч. по БНТ, десетимата конкуренти трябваше да убедят избран от тях експерт, политик или обществено позната личност, да подкрепи идеята им.
Така в „Битката на идеите” влизат Борислав Цеков – председател на Института за модерна политика, музикантът от „Нова генерация” и „Ревю” Васил ГюровГеорги Ганев – икономист и програмен директор по икономическите въпроси в Център за либерални стратегии, акад. Васил Гюзелев– виден историк, изследовател на българското Средновековие.
Застъпници ще бъдат още Янко Николов – служител в НАО „Рожен”, политолозитеРумяна Коларова и Огнян МинчевЛили Еленкова – президент на Национален младежки форум, журналистът от „Дарик радио” Драгомир Симеонов и Снежана Начева – професор по Конституционно право.
* * * * * * *
В първия жив ефир на „Кауза.bg” в понеделник, 25 март десетимата участници се изправиха пред т.нар. „експертен съвет”, чиято задача бе да ги подложи на „кръстосан разпит. На 1 април и на финала на 8 април продуцентите ще сменят състава на съвета, но все още пазят в тайна имената.
Класирането на каузите се осъществява чрез представителна извадка от 300 българи, направена от социологическа агенция „Алфа Рисърч”. Гласуването от 25 март ще предизвика елиминации на две от каузите, които ще станат ясни в живото предаване на 1 април по БНТ.
Advertisements

Posted on март 28, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: