ТВ премиера на филма „Чужденецът”, режисьорски дебют на Ники Илиев

Ники Илиев в ”Чужденецът”сн. bTV Media Group

Ники Илиев в ”Чужденецът”
сн. bTV Media Group

В навечерието на 1 април, най-шеговития ден през годината, Ники Илиев ще дебютира с първия си режисьорски филм „Чужденецът
Филмът ще се излъчи премиерно за българския телевизионен ефир на 31 март –неделя от 20:00 часа по bTV. Неговата кинопремиера ме на 16 март 2012 г.

Младият французин Жерар е на командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски.
Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.

Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа – от село Лещен до Париж. В пътуването си към сърцето на Магдалена, Жерар трябва да се справи с алчна селска фамилия, безскрупулен полицай и собствените си родители.

* * * * * * *

„Още когато пишех историята, си представях в ролята на бащата много специален човек. Така се случи, че споделих с Красимир Гергов желанието си да видя пред камерите някой от големите майстори. Той ми даде имейла на Кристоф и му писах още същия ден. Ламбер ми отговори веднага и не след дълго се срещнахме в Париж. Той се съгласи с всичко – със сюжета, хонорара, времето и мястото на екшъна. Мислех, че сънувам“, разказва сега Ники.

„Чужденецът“ е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати. Сценарист и режисьор е Ники Илиев, продуценти са Александър Менкаджиев, Михаил Менкаджиев, Ники Илиев, Мирослава Кадурина, Ян Янев.

В ролите – Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Асен Блатечки, Кристоф ЛамберКатрин Готие, Елен Колева, Валентин Гошев, Георги Кадурин.

Advertisements

Posted on март 27, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: