Кукли-бърколини превземат ефира на БНТ

BarkolinoeditSmall

Живко Джуранов
сн. БНТ

„Гласът” на Хари Потър и джак ръселът Бъкстър – герои в новото детско предаване на националната телевизия

Забавни кукли, наречени Бърколини, влизат в ефира на националната телевизия. Новите приятели на най-малките зрители на БНТ са главни герои в забавно – образователното предаване „Бърколино”, което стартира тази неделя, 31 март, от 8:25ч. Продукцията е насочена към децата на възраст между 3 и 6 години, като ще им представя нещата от света по забавен и разбираем за тях начин. „Бърколино” е съвместен проект на Националната телевизия и Министерството на образованието, младежта и науката, съобразен с програмата на МОМН за обучение в детските градини.

Сюжетът в предаването се развива в къщата на пътешественика-фотограф Панталей, който при едно от завръщанията си установява, че домът му е населен от пакостливи малки Бърколини. Те изникват от тайните чекмеджета и ъгълчета на къщата, която е построена около дървото на един от другите герои – Птицата. Тя отдавна живее там и е домашен любимец на домакина. Всяка една от куклите-бърколини носи име, определящо нейния характер – Бъркопитко, който винаги е любопитен, Бърколеле, който се страхува от всичко, Бърколетка – суетната дама в къщата и Бъркобунта, която е вечно недоволна и Бърколай – лидерът.

В къщата на Бърколините става особено весело, когато към компанията се присъединява и истинското куче Бъкстър – симпатичен и енергичен дългокосмест джак ръсел териер. Той е домашен любимец на съседката на Панталей и бива оставен за наглеждане, когато тя не е вкъщи. Тогава той се отдава на детски пакости и забавления заедно с Бърколините. Целта на участието на този герой е да възпита у децата любов и грижа към животните.

Наред с всичко останало, в предаването ще има много авторски песни, които са игриви и лесно запеваеми от малките зрители.

Актьорът Живко Джуранов, който влиза в ролята на Панталей, е известен на зрителите и слушателите като „Гласът” на Хари Потър от едноименната поредица. Той играе в Държавния куклен театър в Пловдив. През 2010 г. печели първата награда „Сивина“ за млад куклен актьор за главната си роля в „Малкият принц“. Джуранов се занимава активно с озвучаване на филми и сериали от 2006г.

Advertisements

Posted on март 27, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: