Шведската телевизия снима визитката на Елица и Стоян

сн. БНТ

сн. БНТ

Двама изпълнители и една страна в 40 секунди

Екип на шведската телевизия, която е домакин на конкурса тази година, е в София за три дни. Той пристигна от Румъния и от България заминава за Молдова. Целта на посещението е да бъде заснета видео визитка на България и представителите на страната ни в песенния конкурс Евровизия. На полуфиналите и финала, по време на грандиозното шоу, преди участието на всяка страна, телевизията-домакин излъчва 40 секунден клип с кадри от своята страна, които силно въздействат на милионите зрители и представят отблизо любопитни характеристики за държавата.

Тази година концепцията на видеата е променена и те ще изглеждат различно. Във визитките ще има освен исторически и природни картини от страната-участник, но и интересна персонална информация за изпълнителите, малки подробности, които изграждат техния живот. Преди да пристигне в България екипът изпрати подробен въпросник, за да разбере повече за Елица и Стоян. Предварително бяха обсъдени с тях локациите на снимките и места, които харесват, за да могат милионите зрители да се докоснат по-близо до музикантите, да усетят атмосферата и ритъма им на живот.

Вчера екип на БНТ видя част от снимките в Националния исторически музей. Шведите вече са впечатлени от храм-паметника „Свети Александър Невски“ и от античния комплекс Сердика, но за реализацията на клипа те избират и места, с които изпълнителите са истински свързани – като например родната къща на Стоян. Не искат да издават на кои други места ще снимат, но след София заминаха за Пловдив. Милионната аудитория на конкурса ще види нашия клип непосредствено преди българите да се качат на сцената, за да изпълнят песента си „Само шампиони“.

Специално за БНТ Елица сподели: „За пръв път ни правят такава визитка и аз се радвам, че екипът има време да разгледа едни от най-емблематичните за България места“.

 

Режисьорът на видеото Николас Фробърг обясни за БНТ: „Ще можем да видим как Стоян сам прави своите палки, как Елица се гримира и срещата им с учениците по ударни инструменти от музикалното училище „Добрин Петков” в Пловдив с преподавател Пенчо Пенчев. След това ще ги снимаме из София, за да можем да покажем и столицата“.

Елица и Стоян ще представят България на голямата сцена в Малмьо на 16
май, когато е вторият полуфинал на конкурса.

Advertisements

Posted on март 26, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: