Италиански инвеститор тормози шивачки в Ловеч

„България избира NEWS7 TV7” от Ловеч, Серджо Питуцисн. TV7

„България избира NEWS7 TV7” от Ловеч, Серджо Питуци
сн. TV7

Скандала разкри кампанията „България избира NEWS7 TV7” днес на живо от Ловеч

Жителите на Ловеч са възмутени от тормоз над шивачките от италиански инвеститор, който ги кара да работят по 12 часа на ден. Собственикът Серджо Питуци изкара целия персонал от около 80 човека заедно с прокуриста на фирмата, за да обясни как той е давал пари от собствения си джоб на работничките, когато три месеца не са работили. Една от ощетените жени – Катюша Петкова още не е получила заплатата си от 310 лв., друга – Сашка Георгиева, я взела едва във вторник, но… едва след репортажа на телевизията. Собственикът Питуци бурно грабна микрофона и дори не позволи на прокуриста си да му превежда, като на българо-италиански се гневеше на българите и държавата.
„То е демокрация, но не е слободия!“, отвърна му Бареков и даде думата на политиците от всички политически сили, които се събраха на сцената на площада.
„Ето, той е символ на западните инвеститори, които експлоатират българите”, коментира бившият депутат Кирил Гумнеров. „Държавата не защитава собствените си граждани. Не може нито един работодател да дойде да се гаври с хората“,заключи той, докато в това време италианецът не млъкваше от площада. „Ние хора ли сме, или роби?“, викна срещу Питуци една от работничките, подали сигнал срещу него.
Пред камерите на „България избира NEWS7 TV7” кметът на града Минчо Казанджиев пък се ангажира да изпрати юристите си в помощ на жените, които търпят терор от чуждия работодател. Градоначалникът призна пред Бареков, че досега не е получавал сигнал от шивачките. Именно терорът над шивачките заедно със затлаченото разследване на убийството на 25-годишната Ивелина от местен полицай наелектризира ловчанлии по време на гостуването на „България избира NEWS7 TV7” на площада в центъра на града.
* * * * * * *
Наред с тези проблеми, хората се оплакваха от безработица, от високите местни данъци и такси и обезлюдяването на града заради затвяране на предприятия. „Докога ще продължава подигравката с 35 лв. детски за майките и бавенето им всеки месец. Да се дават само на 1-во число от месеца“, провикна се гражданин.
„При една разградена държава трябваше да започнем отнякъде. Ще има пари от фондовете, евросредствата са с 2.5 милиарда евро повече в следващия програмен период“, заяви областният лидер на ГЕРБ Николай Нанков. „Анатоли Йорданов, мажоритарно избраният депутат от ГЕРБ, къде се намира той? Какво направи за Ловеч, само прикриваше директори”, провикна се гражданин от площада. „Това ще бъде отразено в новите листи“, обеща Нанков.
Опонира му социалистът Димитър Горов – в отговор на гражданин той се ангажира, че БСП веднага ще върне стария модел за пенсиониране, ако вземе властта.
* * * * * * *

Да бъде върнат военният съд за полицаи, които са подсъдими, след като са извършили престъпление. За това призова в „България избира NEWS7 TV7” от Ловеч бащата на убитата през септември Ивелина Георгиева, която бе застреляна от ревност от полицая Иво Маринов пред местна дискотека. Адвокат на полицая е Марин Марковски.
Разследването се бави и обвинението не е влязло в съда вече 6 месеца, стана ясно от думите на бащата Георги Славчев пред водещия Николай Бареков на площада в Ловеч по време на живото предаване.
„МВР са си извоювали да ги съди Районен съд. Откакто те ги съдят, полицай няма осъден, по-рано ги съдеше военен съд. Те са с вирнати носове, не ценят данъкоплатеца, който работи и им плаща заплатите, и го мачкат“, обобщи Георги Славчев по адрес на полицаите в града на люляците. Според него, ако беше гледан от военен съд случаят, нямаше още да се намира на фаза досъдебно прозводство. „Очаквам и седморна експертиза, ще оспорват записи от телефони. Това е действието на Марковски – с парите напред“, разказа таткото на убитото момиче. След смъртта й имаше само писмени предупреждения и дисциплинарни наказания, но не повече.
Стойка – бабата на убитата Ивелина – разказа как на срещата си с Борисов и Цветанов те вдигнали рамене и отговори ли, че делото е в ръцете на прокоратурата. „Помолих го да разследва кой е назначил Иво, кой го поддържа 11 години и го подкрепя да става офицер“, спомня си Стойка.
Именно бавенето на разследването по убийството на 25-годишното момиче от полицая е била причината местните хора през миналия уикенд да освиркат експремиера Борисов и ексвътрешния министър Цветанов.
* * * * * * *
Националното турне „България избира NEWS7  TV7” продължава на живо от Плевен днес, 17:00 ч.
Живите предавания на TV7 са във вторник, сряда и четвъртък от 08:00 и 17:00, a най-интересните моменти от турнето зрителите на NEWS7 ще гледат от 21:00.
Тази седмица TV7 и NEWS7 ще предават още от Габрово и Русе.
Advertisements

Posted on март 26, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: