”Game of Thrones” се завръща по НВО на 1 април с трети сезон

HBO лого

HBO лого

Семейство Ланистър доминира над Kралския чертог, след като отблъсна войските на Станис Баретеон. Роб Старк – Кралят на Севера – обаче, още не е губил битка

НВО изпраща фен, избран чрез жребий от игра във Фейсбук, в Амстердам през май – на невиждана изложба на реквизит от филма. Битката тече до 25 март

Докато в Черна вода настъпва хлад, победителите утвърждават властта си и възстановяват Кралски чертог. Но нови претенденти за Желязния трон изникват от най-неочаквани места. Познати и нови герои трябва да се справят с изискванията на семейството, честта, любовта. Но повече от всичко друго – с оцеляването, докато гражданската война във Вeстерос се вихри вече и през есента.
Началото на третия сезон на „Game of Thrones“ е белязано от абсолютната доминация на семейство Ланистър над Kралския чертог, след като отблъснаха войските на Станис Баретеон. Но Роб Старк, Кралят на Севера, още не е губил битка. В Далечния Север Манс Рейдър е успял да обедини диваците в най-многочислената армия, съществувала някога във Вестерос. Само Нощният страж е пречката му по пътя към завладяването на Седемте кралства, но никой не знае каква ще е съдбата  му отвъд Вала. На другия бряг на Тясното море Денерис Таргариен, заедно със своите три растящи дракона поема към Залива на робите, за да търси кораби, с които да се върне у дома, и съюзници, които да и помогнат да си върне властта.
Създаден по поредицата книги на Джордж Р.Р. Мартин, Game of Thrones е епична история за премеждия и благодродство, която се развива на измисления континент Вестерос, където летата и зимите траят с години и само жаждата за власт е вечна. Продукцията- носител на награди Еми® и Златен Глобус®, се завръща с третия си сезон, екскузивно по HBO, на 1 април 2013. Останалите епизоди ще се изъчват всеки понеделник от 21:05.
* * * * * * *
Междувременно, в Торонто на 9 март започна безпрецедентна пътуваща изложба на реквизит от филма, която от 28 март ще бъде в Ню Йорк, ще премине през Сао Паоло, Бразилия, а Европейските й спирки са Амстердам, Холандия, и Белфаст, Северна Ирландия. Българският НВО пратеник на изложбата ще бъде избран чрез жребий между участивалите в игра на българскатаFacebook страница на НВО, която тече до 25 март, включително, и ще я посети в холандската столица през май.
Изложбата е безплатна за посетителите и е фокусирана върху ключови персонажи от пет от знатните родове: Старк, Ланистър, Таргариен, Баратеон и Грейджой, като показва над 70 оригинални артефакта от първи и втори сезон, както и избрани артикули от трети сезон.
Тя включва костюми, реквизит, брони и оръжия, чиято майсторска изработка допринася за автентичността на средновековната атмосфера на филма.
Разработена в тясно сътрудничество с НВО и дизайнера на продукцията Мишел Клептън, изложбата обхваща впечатляваща секция от костюми, култуви артефакти, например моделите на драконите, оръжията (арбалетът на крал Джофри, ками и мечове като „Лед” и „Дългият нокът„), оръжия (шлемове, щитове и пълно бойно снаряжение, което ключови персонажи във филма носят), корони, бижута, книги и още много.
* * * * * * *
В този сезон на Game of Thrones се завръщат и познатите лица- носителят на Еми® и Златен глобус®Питър Динклидж (Тирион Ланистър), Мишел Феърли (Катлийин Старк), Лина Хеди (Церсей Ланистър), Емилия Кларк (Денерис Таргариен), Николай Костер- Валдау (Джайм Ланистър), Мейзи Уилиямс (Ариа Старк), Кит Харингтън (Джон Сняг).
Нови лица в каста на третия сезон на Game of Thrones ще бъдат Кийаран Хиндис (Менс Райдър), Дайана Риг (Лейди Олена Тайрел) и Макензи Крук (Орел).
Game of Thrones получи шест награди Еми®,  включително за сценография (подобно на “Престъпна империя” на HBO),  костюми, грим, звук, тонрежисура and специални ефекти, а през 2011 – други две награди Еми®, включително за Питър Динклидж, който беше отличен и със  Златен Глобус® за ролята си.
Сред множеството положителни отзиви на критиците на Game of Thrones, Newsday го наричат “най- добрият телевизионен сериал”, а Los Angeles Times определят сериала като “кино пиршество” и “изкусен”. Wall Street Journal го хвалят като “великолепен”, а USA Today казват, че “граничи със съвършенството”.
Advertisements

Posted on март 22, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: