National Geographic Channel представя за първи път 3D прожекция за деца

„Сурикати“сн. FOX International Channels

„Сурикати“
сн. FOX International Channels

Документалният филм „Сурикати“ е в 3D и е озвучен  на български     

National Geographic Channel ще въведе най-младите любители на документалното кино в света на сурикатите тази неделя, 24 март, от 14:30 часа в Дома на киното.

Филмът разказва за живота на клан сурикати и показва как малките животинки се справят с ежедневните проблеми в пустинята Калахари. Въпреки суровите условия в пустинята, сурикатите не губят игривото си настроение.

Публиката ще остане впечатлена от интелигентността им. Поради малкото мазнина под кожата си, те са принудени да ловуват всеки ден. Хранят се с птици, гущери, насекоми и плодове. Клановете им са разделени на часовои и на такива, които събират и съхраняват храната. Характерното за сурикатите е, че клановете винаги са много сплотени, имат съвършена йерархия, ловуват заедно и  се предпазват от опасности взаимно. Имат си собствен език, който има над 30 отличителни повика.

Докато майката е на лов, има възможност да повери малките си на детегледач. Ролята на детегледач се приема много отговорно и ако се наложи може да защити децата с живота си. Женските раждат от 2 до 4 малки всяка година. Майките кърмят малките си в изправена позиция. Бащата, братята и сестрите участват в отглеждането и обучението на малките. Сурикатите са много любвеобилни и често могат да бъдат видени да се гушкат.

                За National Geographic Channels International: 

National Geographic Channels International (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е компания, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. Тя подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 38 езика. За повече информация, моля, посетете www.natgeotv.com.

                За София Филм Фест:

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) е акредитиран от Международната федерация на филмовите продуцентски организации (FIAPF). SIFF e състезателен фестивал, организиран от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейската комисия, национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

17-ият София Филм Фест се състои от 7 до 17 март 2013 в София, с предварителни прожекции от 1 до 6 март в Дома на киното и допълнителна програма от 18 март до 24 март в София, Бургас и Пловдив. Фестивалните прожекции ще продължат до 7 април в Дома на киното.

От 1997 г. досега на фестивала са показани над 2000 игрални и документални филма. Сред над 1000-та гости са утвърдени имена като Вим Вендерс, Фолкер Шльондорф, Клаудия Кардинале, Никита Михалков, Андрей Кончаловски, Алън Паркър, Питър Грийнауей, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс, Тони Палмър, Дейвид Макензиq Хю Хъдсън, Иржи Менцел, Емир Кустурица,  Кшищоф Зануси, Отар Йоселиани, Аньес Варда и много други.

Posted on март 20, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: