Официална позиция на TV7, относно казуса с Blizoo

сн. TV7

сн. TV7

Изявление на Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7, NEWS7 и SUPER7 по повод отношенията на TV7 с кабелния оператор Blizoo

Уважаеми колеги и партньори,

TV7 и групата канали днес бяха едностранно изключени от кабелния оператор Blizoo. Това е едностранен акт, който по същество представлява рекет срещу нашата телевизионна група. През последните месеци имаше опит от наша страна да се водят преговори за такса, платима върху реалния брой техни абонати. Вместо преговори, кабелният оператор предпочете да постави ултиматум, който ако не приемем, да изключи нашите програми от достъп до своите абонати. Арогантността срещу нас стигна до там от Blizoo да ни предложат дори оферта да откупят само мачовете от българското футболно първенство, които излъчваме в нашия ефир. TV7 и групата канали бяхме третирани като амбулантен търговец, които продава програмите си на парче.

Единственото, което искахме, е постигане на справедлива пазарна цена за нашите телевизионни програми, в които наистина инвестираме много средства, труд и човешки талант. Бяхме брутално нападнати, буквално в гръб, от кабелния монополист и държим да се знае, че в случая ни беше отредена ролята на жертвата, която трябва да се предаде или безропотно да приеме съдбата си. Няма да се поддадем на този безпрецедентен натиск и ще се борим докрай, за да заслужим доверието на нашите зрители. През последните месеци телевизиите ни се радват на безпрецедентна популярност и очевидно това даде повод да се действа така срещу нас. Важното е да се знае, че от Blizoo нарушиха всякакви пазарни и икономически принципи в опита си да придобият нашите програми почти без пари, за да могат да трупат печалби на гърба на своите абонати.

Николай Бареков,
Изпълнителен директор
TV7, NEWS7 и SUPER7

Advertisements

Posted on март 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: