„Отчуждение” на БНТ с награда за най-добър български филм

БНТ логосн. БНТ

БНТ лого
сн. БНТ

Филмът на режисьора Милко Лазаров „Отчуждение”, продуциран от стидия „Екран” на Българската национална телевизия, бе отличен с приза за най-добър български игрален филм на 17-тото издание на международния филмов фестивал „София филм фест”.

Сценарият е дело на самия режисьор в съавторство с актьора Китодар Тодоров и писателя Георги Тенев. Сюжетът проследява пътя на около 50-годишен мъж, който тръгва от Гърция със старомодната си кола с тайник в багажника, за да купи българско дете срещу 10 хиляди евро.Тъй като бебето все още не е родено, гръкът трябва да чака. Майката (Мариана Жикич), глухонемият й брат (Ованес Торосян) и акушерката са закарани далеч от чужди очи, в една планинска къща. Раждането започва в дъждовна нощ, сред разразилата се буря.

Милко Лазаров започва работата по филма си през 2008 г., отразявайки промените в хората, обществото и държавата в началото на 90-те. Той е завършил филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ, в класа на проф. Владислав Икономов. Изпълнителен продуцент е на едни от най-успешните проекти на БНТ – „Великите българи“ и „Голямото четене“, на който е и режисьор. Преподава „Експериментално кино и инсценизация“ в кинофакултета на НАТФИЗ.

Advertisements

Posted on март 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: