National Geographic Channel представя за първи път пред българска публика най-доброто от 3D продукциите си.

 

Режисьорът на  „Бялата мечка“ Адам Равечсн. FOX International Channels

Режисьорът на „Бялата мечка“ Адам Равеч
сн. FOX International Channels

Режисьорът на  „Бялата мечка“ Адам Равеч дойде специално за премиерата в София  

Прожекциите в Дома на киното са по повод 125-тата годишнина на National Geographic  Society  и са част от програмата на 17-тото издание на София Филм Фест. За да представи първия филм за белите мечки на 3D – „Бялата мечка“, в България дойде режисьорът и оператор Адам Равеч.

След прожекцията зрителите имаха възможност лично да разговарят с  Равеч – носител на няколко номинации и награди Еми за документалистика (“Големите миграции” и др.), режисьор, подводен оператор или просто човек, който се грижи за природата. Пред препълнената зала  канадецът разкри някои от професионалните си тайни и сподели любопитни факти от снимачния процес под  ледената шапка на Арктика.

„Истината е, че се страхувам от белите мечки, но желанието  да влезем дълбоко в техния свят и амбицията да покажем на хората кадри, които никога не са виждали, за да им дадем доказателства как променяме дивата природа, са по-големи от страха.”, сподели Адам. Той и екипът му прекарват 8 месеца при температури често под -30 градуса, плуват заедно с мечките, изминават стотици километри с тях и снимат живота им от въздух, под вода и на сушата.

Следващата седмица National Geographic Channel ще представи безплатно в Дома на киното още три 3D заглавия:

18 март от 16:30 часа – „Извънземни от дъното – Огънят на сътворението“ (субтитри на български)

19 март от 17:00 часа – „Боен клуб – Азия“ (субтитри на български)

24 март от 12:30 часа – „Извънземни от дъното – Огънят на сътворението“

                     13:30 часа – „Боен клуб – Азия“

                     14:30 часа –  „Сурикати” (дублиран на български).

 

                За National Geographic Channels International:

 

National Geographic Channels International (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е компания, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. Тя подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 38 езика. За повече информация, моля, посетете www.natgeotv.com.

                За София Филм Фест:

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) е акредитиран от Международната федерация на филмовите продуцентски организации (FIAPF). SIFF e състезателен фестивал, организиран от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейската комисия, национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

17-ият София Филм Фест се състои от 7 до 17 март 2013 в София, с предварителни прожекции от 1 до 6 март в Дома на киното и допълнителна програма от 18 март до 24 март в София, Бургас и Пловдив. Фестивалните прожекции ще продължат до 7 април в Дома на киното.

От 1997 г. досега на фестивала са показани над 2000 игрални и документални филма. Сред над 1000-та гости са утвърдени имена като Вим Вендерс, Фолкер Шльондорф, Клаудия Кардинале, Никита Михалков, Андрей Кончаловски, Алън Паркър, Питър Грийнауей, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс, Тони Палмър, Дейвид Макензиq Хю Хъдсън, Иржи Менцел, Емир Кустурица,  Кшищоф Зануси, Отар Йоселиани, Аньес Варда и много други.

 

 

Advertisements

Posted on март 17, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: