Месец на комедията по TV 1000

TV 1000 лого

TV 1000 лого

Вечер с братя Коен и премиерите през април по TV1000

В TV1000 обичат пролетта и през целия април ще представят селекция от комедии, които допълнително ще освежат един от любимите ни периоди през годината.
Сред задължителните за гледане премиери са:
– „Манипулация“, в която Пол Ръд е в ролята на Адам – свит и нескопосан колежанин, чийто живот се променя невъзвратимо, след като се запознава с целеустремената художничка Ивлин (Рейчъл Уайз). С развитието на връзката им Ивлин постепенно насочва Адам как да се усъвършенства в едно или друго отношение. Промените през 80-те стават все по-драстични и старите приятели на Адам започват да забелязват случващото се….
– уникална вечер с филмите на братята Джоел и Итън Коен, американски кинематографисти, многократни носители на „Оскар” – класиките „Големият Лебовски“, „О, братко, къде си?“ и „Мъжът, който не е бил там“ („The Man Who Wasn’t There“ – САЩ / Великобритания, 2001).

Очакват ви бляскавите изпълнения на звезди като Джордж Клуни, Джеф Бриджис и Джон Гудман, така че изключете телефоните, спуснете щорите и се настанете удобно за вечер на първокласна филмова наслада.

* * * * * * *
Манипулация
Комедия – САЩ / Франция / Великобритания
По време на посещение в музей на изкуствата смотаният колежанин Адам се запознава с художничката Ивлин и се влюбва моментално в нея. С развитието на връзката им Ивли 085; постепенно насърчава Адам да се промени по отношение на много неща за изненада на отдавнашните му приятели Джени и Филип. Постепенно приумиците на Ивлин приемат вс ;е по-мрачен облик, а влиянието й върху Адам става все по-болезнено не само за него самия, но и за близките му хора.
В главните роли: Пол Ръд, Рейчъл Уайз, Гретчен Мол, Фредерик Уелър
Премиера: неделя, 28 април, 21:00 ч.
Вечер с братя Коен 
Събота, 27 април, 19,00 ч.
Братя Коен съвместно пишат сценариите, режисират и продуцират филмите си – многократно награждавани с „Оскар”, макар доскоро да обявяваха, че Джоел режисира, а Итън е продуцентът.
Вечерта през последната събота от април – с три от най-добрите им творби, една след друга.
Големият Лебовски
Криминална комедия – САЩ / Великобритания
Братята Коен и техните симпатични актьори създават една по-скоро забавна, отколкото смислена история в този хаотичен фарс за играч на боулинг – наркоман, когото по п 086;грешка взимат за задлъжнял филантроп. Вследствие на това нашият герой е въвлечен в кръг от извършващи отвличания бандити, нихилисти, занимаващи се с проституция ма фиоти и холивудски красавици.
В главните роли: Джеф Бриджис, Джон Гудман, Джулиан Мур, Стив Бушеми, Филип Сиймур Хофман
О, братко, къде си?
Номинирана за „Оскар” комедия – САЩ / Великобритания / Франция
Действието в тази комедия се развива дълбоко в американския Юг през 30-те години на миналия век, времето на Голямата депресия. Трима затворници – бъбривият и сладкодумен Евърет, миловидният и простоват Делмар и непрокопсаникът Пийт, успяват да се измъкнат от каторжническата верига, към която са оковани заедно с други осъдени, и поемат на уникално приключение. Целта им е да постигнат свобода, но също и да изпълнят взето по-рано решение – да открият и да си поделят заровено съкровище. Нямат какво да губят. Все още в окови, тримата бягат с всички сили от преследващите ги полицаи и поемат на изумиm 0;елно пътуване, през което им се случват удивителни неща и срещат изумителни типажи. Трябва обаче да се справят и с хитър и загадъчен представител на реда, твърдо решен да ги залови.
В главните роли: Джордж Клуни, Джон Туртуро, Тим Блейк Нелсън, Джон Гудман, Холи Хънтър
Мъжът, който не е бил там
Номинирана за „Оскар” криминална драма – Великобритания / САЩ
Тихо градче в северна Калифорния през 40-те години. Ед Крейн, скромен местен бръснар, подозира, че неговата безчувствена и попийваща си съпруга Дорис му изневерява с шеф ;а си. Когато един весел странник се появява в града и споменава как човек може да забогатее, инвестирайки в ново изобретение, наречено „химическо чистене”, Ед разрабо тва схема за изнудване с надеждата да се сдобие с пари и същевременно да си отмъсти. Планът му обаче се проваля, когато без да иска, извършва убийство, за което обвиняват Дорис, а самият Ед е оставен на милостта на важен адвокат самохвалко от големия град.
В главните роли: Били Боб Торнтън, Франсис Макдорманд, Майкъл Бадалучо, Джеймс Гандолфини, Катрин Боровиц
* * * * * * *
Месец на комедията
От понеделник до петък, през целия април, от 19,00 ч.
Апетитна селекция от комедии с участието на звезди като Дан Акройд, Джим Кери, Матю Макконъхи, Уди Харълсън, Бен Стилър, Бил Мъри и Софи Марсо – всяка вечер през работната седмица, TV1000.
Букмейкъри („Bookies“, 2003)
Криминална комедия – САЩ / Германия
Няколко приятели колежани загубват значителна сума при залагания и са силно разстроени. След като изплащат дълга си, решават, че ще е по-добре самите те да ръководят този тип сделки, и разработват план да станат букмейкъри. Действат прикрито, за да не разбере никой, че всъщност не са професионалисти, и измислят система, при която зала ;гащите оставят пари в книги, които обикновено никой не би търсил да чете, в библиотеката, където работи Джуд. Не след дълго се зариват в пари. Кейси си купува компютърно оборудване, Джуд се пристрастява към наркотиците, а Тоби използва новопридобитото богатство да впечатли своята l 9;ъстудентка Хънтър (в ролята – Рейчъл Лий Кук). Но тъкмо когато всичко върви като по мед и масло, настъпва неочакван обрат. Момчетата са започнали да изкарват толкова пари, че пречат на местната мафия, и както може да се очаква, гангстерите не се радват на конкуренцията.
В главните роли: Ник Стал, Джони Галеки, Лукас Хаас, Дейвид Провал, Джон Дийл
Лъжльото
Номинирана за „Златен глобус” комедия – САЩ
Флетчър Рийд е адвокат, напълно обсебен от кариерата си и посветил се на това да изопачава истината, ако му е от полза. Този му навик проваля брака му с Одри и определено вреди и на отношенията му с малкия му син Макс. Флетчър многократно обещава на Макс, че ще присъства на неговия осми рожден ден, но когато в работата му възниква неотложна задача, Флетчър се обажда на Одри и се оправдава с толкова неубедително извинение, че дори Макс прозира истината. Когато идва моментът момченцето да духне свещите върху тортата, то си пожелава баща му да не казва лъжи поне в рамките на един ден. Внезапно за Флетчър става ф ;изически невъзможно да казва неща, които не са верни, и предвид факта, че му предстои изслушване относно развода им с Одри, несъмнено го очаква интересен ден в съда.
В главните роли: Джим Кери, Мора Тиърни, Джъстин Купър, Кари Елуис, Дженифър Тили
Блус Брадърс 2000
Комедиен мюзикъл – САЩ
Вече без братя, Елууд Блус е най-после пуснат от затвора и се опитва да събере отново старата група, търсейки нови другарчета за нови лудории. В това продължение на първ ;ата музикална комедия „Блус Брадърс” Елууд се бори с чикагската полиция, измъквайки се с танци и песни от множество заплетени ситуации, и успява да събере старата банда за ново шеметно приключенско турне.
В главните роли: Дан Акройд, Джон Гудман, Франк Оз, Том Дейвис, Джо Мортън
Ед Телевизията
Комедия – САЩ
Преломният момент в живота на Ед Пекърни (Матю Макконъхи) настъпва вследствие на неуспехите на телевизионна компания. След двугодишно излъчване нейният водещ кабе лен канал – „Истинска ТВ”, е засенчен от конкурентния „Градинарство”. Програмният директор Синтия Топинг (Елън Дедженерис) събира екипа си, за да направят последно усилие да спасят канала – идеята е 24-часово директно и без редакция излъчване на ежедневието на някой обикновен човек. След като ръководството на телевизионната мрежа одобрява предложението й, Синтия трябва да намери обект за новото предаване. След безкрайни прослушвания най-после има късмет, когато се появя ;ва Ед, глуповат, но красив продавач във видеомагазин. Ед няма много време да свиква с новата си „сянка” – тв екип от трима души, защото шоуто съвсем скоро се превръща в истински хит… Но медийната авантюра оказва влияние върху семейството и приятелите му, които стават част от предаването. За да си върне нормалния живот, Ед трябва да намери начин да прекрати „Ед Телевизията”.
В главните роли: Матю Макконъхи, Джена Елфман, Уди Харълсън, Сали Къркланд, Денис Хопър
ЛОЛ (LOL („Laughing Out Loud) ®“ , 2008)
Комедия – Франция
Лола е хубаво 14-годишно момиче, което живее с майка си Ан, разведена с бащата на Лола, Ален. Девойката преживява първи любовни трепети в живота си и ходи със свой съученик на име Артур. Скоро решава да скъса с него и ситуацията се нажежава, след като започва да излиза с приятеля му Маел. В същото време, като дете на разведени родители, на Лола й харесва да настройва баща си и майка си един срещу друг за своя собствена изгода. Това, което обаче не знае, е, че Ан и Ален са започнали отново тайно да се срещат.
В главните роли: Софи Марсо, Криста Терет, Джереми Капон, Марион Шабасол, Луи Лесаж
Да поговорим за секс („Speaking of Sex“, 2001)
Романтична комедия – Канада / САЩ / Франция
Във великата схема на нещата тяхната връзка е едва започнала, но при все това сякаш всичко се разпада за тези двама някога влюбени един в друг съпрузи, чийто брак в моме ;нта е на път да бъде прекратен. Въпреки усилията на опитна брачна консултантка, на експерт по депресиите и на двама доброжелателни адвокати, започналото като опит да се спаси връзката им се превръща в динамична поредица от произволни изневери.
В главните роли: Джеймс Спейдър, Мелора Уолтърс, Джей Мор, Натаниъл Арканд, Бил Мъри
Advertisements

Posted on март 15, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: