Ексклузивно! Какво ще видим в епизодите 1 и 2 на „Ханибал“ по AXN

hnb

сн. AXN

 

Разберете първи само от ТВБългария!

От необятното въображение на сценариста Брайън Фулър („Герои”, „С аромат на маргаритки”) и майсторската режисура на Дейвид Слейд („Здрач 3: Затъмнение”, „30 дневна нощ”), ХАНИБАЛ разглежда най-ранните взаимоотношения между емблематичният герой на Томас Харис – психиатърът Ханибал Лектър и талантливият ФБР профайлър Уил Греъм. Един стилен трилър, който ще ви разкрие в дълбочина изкуството на манипулацията!

ОПИСАНИЕ НА ЕПИЗОДИТЕ

 Епизод 1

Сценарист: Брайън Фулър

Режисьор: Дейвид Слейд

 

Профайлър Уил Греъм е призован да открие сериен убиец на млади жени от Минесота, наречен с прозвището „Свраката”. С помощта на д-р Ханибал Лектър, Уил открива убиеца но достига и до зловещо заключение.

Отчаян от задънената улица, до която достига издирването на сериен убиец наречен „Свраката от Минесота”, който отстранява органи от телата на жертвите си, специален агент Джак Крофърд се обръща за помощ към надарения профайлър Уил Греъм. Случаят се придвижва напред, но поема в неочаквана посока, когато става ясно, че има втори убиец, който действа по същия начин! Д-р Ханибал Лектър – ерудиран и висикоуважаван психиатър, е помолен да се погрижи за нестабилното емоционално състояние на младия Греъм. Междувременно, Уил успява да идентифицира маниака – Гарет Джейкъбс Хобс, който най-изненадващо е предупреден по телефона от… самия Ханибал Лектър! Паникьосаният маниак е избил почти цялото си семейство, когато ФБР пристига и пада под куршумите на Греъм в момента, в който прерязва гърлото на собствената си дъщеря! Това е първата стрелба на Уил по човек и той официално е поверен на професионалната грижа на доктор Ханибал Лектър…

Епизод 2

Сценарист: Джим Денджър Грей

Режисьор: Майкъл Раймър

 

Уил и Джак са по следите на сериен убиец, който заравя жертвите си живи и превръща телата им в инкубатори за отглеждане на екзотични гъби.

Екипът е извикан на усамотено поле, осеяно с човешки ръце, стърчащи от земята, а под земята, прилежащите им тела /заравяни живи/, служат за отлеждането на екзотични гъби. Докато Джак се приближава към откриването на заподозрян, сесиите на Уил при Ханибал Лектър зачестяват и профайлърът се опитва да намери покой от собственото си, пренаселено с кошмарни видения съзнание. Необикновените способности на Уил, привличат нежеланото внимание на криминалния репортер Фреди Лаундс, който публикува сензационна история за него в нашумял сайт и по този начин отвежда убиеца до Абигейл Хобс /дъщерята на Гарет Джейкъбс Хобс от еп. 1/, която е в кома след нападението на баща си. Въпрос на време е убиецът да се добере до нея и да я „засади” в зловещата си градина…

 

Advertisements

Posted on март 15, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: