Филма „Инкогнита” – копродукция на БНТ на „София Филм Фест”.

"Инкогнита"сн. БНТ

„Инкогнита“
сн. БНТ

Филмът на режисьора Михаил Пандурски „Инкогнита” – копродукция на Българската национална телевизия ще бъде представен на 17-тото издание на международния филмов фестивал „София Филм Фест” на 15-ти март в кино „Люмиер” от  16:00ч.

Лентата е създадена по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов и е резултат на 10-годишен труд на режисьора Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър проф. Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В този филм изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

Сюжетът разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея, младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Световната премиера на филма се проведе в Германия през месец май 2012г., a за пръв път в България той бе показан през месец ноември.

Advertisements

Posted on март 14, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: