Остават броени дни до кастинга на„Кауза.bg”

kauza.bg2Гласът на младите звучи по БНТ

Броени дни остават до деня, в който в ефира на Българската национална телевизия ще се чуе на живо гласът на младите – тези, които имат идеи и каузи за бъдещето на страната ни. Най-новият проект на националната телевизия – реалити форматът „Кауза.bg”, дава изява в ефир на хората, които искат мнението им да бъде чуто и да видят идеите си реализирани.

На имейла на предаването вече пристигнаха десетки видеоматериали от българи от всички краища на страната и чужбина, всеки от които разказва за своята кауза. Дали и коя от тези и другите изпратени каузи ще впечатли петчленното жури, ще стане ясно на кастинг, който ще се проведе на 16 март. Предаването „Кауза.bg” ще се излъчва всеки понеделник в ефира на БНТ.

От екипа на предаването разкриха интересни подробности около заявките, които вече се обработват, и призоваха младите хора да бъдат активни и да изпратят и своите идеи. Eто няколко от вече пристигналите мнения:

Според Иван Иванов, България трябва да стане една от водещите икономики в света и по-добро място за живеене. „Ако бях политик за един ден, щях да се погрижа за бездомните, здравеопазването и по-доброто образование.”

23-годишният Николай Дичев пък е убеден, че младите трябва да предложат промяната, която искат. „Всичко зависи от нас. Протестите са демократичен инструмент, първата искра е запалена. Мисля, че 20 февруари трябва да бъде обявен за национален ден на протестите.”

Интересна е каузата на Димитър Татарски, който я е нарекъл „Българска народна мъдрост в действие”. Той предлага да се направи подбор и да се изучават българските пословици и поговорки, които според него са добър модел за поведение, както и да се проследи добрия пример на организации, за които народните мъдрости са модел на корпоративна култура.

Да се въведе гражданско образование в училище пък предлага Борис Рангелов. Според него това е шансът за изграждане на новото поколение българи и прилагането на граждански контрол върху управлението.

Ако искате вашият глас да бъде чут и сте на възраст до 33 години, можете да го направите до 14 март (четвъртък) включително, като изпратите на имейл kauza@bnt.bg видеозапис, своя снимка и кратка автобиография. Записът трябва да е до три минути, може да бъде направен и с мобилен телефон, и да съдържа описание на каузата, която смятате да защитавате в ефир.

Видеозаписите могат да се качват и на http://tranzit.dir.bg или http://dox.abv.bg и да се изпращат като линк към файла.

Всеки, изпратил своята кауза, ще получи обратен отговор. Изпратени видеа-заявки ще могат да се гледат в сайта на БНТ.

Повече информация може да видите и на страницата на „Кауза.bg” във Фейсбук на адрес http://www.facebook.com/Kauza.bg.bnt?fref=ts

Всеки глас е важен, и всяка кауза е ценна!

БНТ иска да чуе гласа на младите!

Advertisements

Posted on март 14, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: