Кампанията „Повече българчета за България“ привлича доброволци

Тодор, Милена и Кирил в „Повече българчета за България“сн. BSS media

Тодор, Милена и Кирил в „Повече българчета за България“
сн. BSS media

Кампанията e посветена на донорството на генетичен материал и се подкрепя информационно и от телевизия The Voice, част от BSS Media Group

Благотворителната инициатива на предаването „Тройка на разсъмване“ по радио „Витоша“ започна през 2005 г., като години наред неин партньор е фондация „Искам бебе“. През 2013 г. кампанията привлича доброволци от цялата страна.

Най-новите съмишленици на благородното начинание са двама съпрузи от София. Мъжът чул по радиото, че една от реципиентките години наред се бори и не спира да мечтае за своя рожба, и веднага решил, а след това убедил и съпругата си, че трябва и двамата да станат донори. Той казва, че е от тези мъже, които плачат на филми. „Това ли е разковничето? Душицата ни да трепне и нещата изведнъж да станат възможни? Скоро още няколко семейства ще имат светлинка у дома си“, коментира Милена от „Тройка“-та.
* * * * * * *
Момичета от Русе, Варна и Враца са първите участници в кампанията тази година. Те се отзовават още на първия ден – 1 март. И трите са майки, каквото е изискването, но пътуват всеки ден до София, за да правят необходимите процедури.
Добрите новина не подминават и екипа. Нели Николова, координатор на фондация “Искам бебе“ във Велико Търново, от 8 години се бори с проблема и едва сега успява да забременее с донорска яйцеклетка.
Сред най-дейните активисти на кампанията еМариела Великова от София. Тя е финансист по професия. Била е два пъти донор, а след това става доброволец и работи целогодишно по каузата. 33-годишната майка на две деца пътува из цялата страна и участва в разяснителните кампании.
„Човечността има лице“ е дарителската инициатива в кампанията „Повече българчета за България“, като в нея се включват водещи репродуктивни центрове. Всеки може да помогне за създаването на кабинет за функционална диагностика, в който родителите  безплатно ще изследват децата си.

За целта е отворена сметка: Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201; Основание за плащане: Повече българчета за България.

Всеки, който иска да помогне, може да пише наe-mail troika@bssmedia.bg. На същия мейл стават и записвания за ин витро процедурите, дарени в рамките на кампанията
Advertisements

Posted on март 14, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: