Extreme Sports – лайв стрийминг на спортно събитие чрез Xbox360

Extreme Sports Channelсн. Chello Central Europe

Extreme Sports Channel
сн. Chello Central Europe

Extreme Sports Channel, собственост на Chello Zone, подписа сделка за лайв стрийминг на спортно събитие чрез конзолата Xbox 360

BMX финалите на 13-те годишни BMX и скейтборд състезания „Simple Sessions“, които се провеждат в Талин, Естония на 17 март, ще бъдат достъпни за зрителите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка чрез Xbox LIVE, чрез сайта http://www.extreme.com и чрез http://www.session.ee/live.

Това е първото спортно събитие, което ще бъде стриймвано на живо с ангажиране на аудиторията и излъчване на резултатите от гласуването чрез Xbox LIVE в региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

* * * * * * *

„Simple Sessions“ е най-голямото световно BMX и скейтборд състезание, което ще се състои на 16 и 17 март, привличайки някои от най-утвърдените имена в тези спортове. Финалът по програма започва от 20:30 на 17 март.

Анди Вайъл, ръководител онлайн, Extreme Sports Channel, коментира: „През последните три години поднасяхме екшъна от „Simple Sessions“ на живо до уеб зрителите ни и сега сме радостни, че развиваме тази възможност за потребителите на конзоли, както и че сме едни от първите, които излъчват спортно съдържание с интерактивно гласуване на публиката чрез Xbox.“
Роб Кросен, изпълнителен продуцент на Xbox за Европа, Близкия Изток и Африка, допълва: „Xbox LIVE е уникално позиционирана да осигурява най-доброто от видеоигрите и забавлението, затова винаги търсим вълнуващо съдържание за нашите потребители. Лайв стрийминг на „Simple Session“ идеално подхожда на желанията им и с вълнение очакваме да видим как ще се включат в състезанието, използвайки интерактивната функция за гласуване в реално време.“
Ристо Калмре, зам. директор на „Simple Session“, сподели: „Отличен уебкаст, предаващ нашето събитие в целия свят – това е било основна част от преживяването в продължение на години. Имайки възможността за пръв път да ангажираме хиляди потребители на Xbox, които да се включат в стрийминга и да вземат участие в игрите, е уникално и вълнуващо ново предложение към нашето спортно събитие, което вярваме ще удовлетвори многобройните ни фенове.“

* * * * * * *

„Simple Sessions“ стартира през 2000 г. и оттогава са добавени 17 събития – девет годишни зимни фестивали на закрито и няколко допълнителни летни събития на открито. През миналата година в състезанието са взели участие почти 200 топ райдъри и скейтъри от 35 страни, превръщайки го в най-голямото международно събитие за екстремни спортове в света.
Extreme Sports Channel и преди е излъчвал изданията на „Simple Sessions“ в четирите си териториални версии и ще включи в програмата си най-важните моменти от последния сезон по-късно през тази година.
* * * * * * *
За Extreme Sports Channel 
Световноизвестният Extreme Sports Channel е единственият телевизионен канал за най-вълнуващите и вдъхновяващи лайфстайл, приключенски програми и предавания за екстремни спортове. От увлекателни документални филми до задълбочени профили на съвременни емблематични личности, от неустоими приключения до спортни шампионати, Extreme Sports Channel предлага всичко това.
Каналът улавя чистата, истинска страст на хората, които изживяват мечтите си и предприемат удивителни експедиции, отдава признание на онези, които използват умения, съобразителност и решителност, за да постигнат целите си, и показва най-талантливите екстремни спортисти в света.
Канал Extreme Sports Channel стартира през 1999 г. и в момента е достъпен в 67 страни в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Каналът се излъчва на 13 езика и достига до над 30 милиона абонати.
Най-новите програми включват „Silent Revolution“, документална поредица от тринадесет 60-минутни епизода, представяща успехите и премеждията през BMX сезона в Европа, и „Roller Derby“, забавна поредица по реални събития, представяща разбиващ костите екшън от лондонската дамска лига по ролери.

Extreme Sports Channel предлага отразяване на живо на най-значимите спортни събития чрез своя уебсайт Extreme.com powered by Freecaster.tv (www.extreme.com) – основната онлайн дестинация за феновете на екстремните спортове.

Extreme Sports Channel е част от портфолиото канали, собственост на водещия международен дистрибутор Chello Zone. Компанията е бизнес единица на Chellomedia и е част от Liberty Global, Inc.
Advertisements

Posted on март 12, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: