Discovery Channel акценти през март

discovery_channelПредставяме ви акцентите по Discovery Channel за месец март

Градове на показ / Премиера

Как дубайските небостъргачи се крепят върху пясъка? Какво придържа най-големите структури в Сан Франциско, за да оцелеят при земетресения? Новата поредица „Градове на показ“ показва геоложките, архитектурни и технологични основи на най-големите градове в света. Чрез невероятни компютърни ефекти виждаме какво се крие в стените, под асфалта, на дъното на реките и океаните и във вътрешността на скалите на Лондон, Рим, Дубай, Сидни, Торонто и Сан Франциско. Същевременно инженери и геолози разказват за дизайна и технологиите, които определят ритъма на модерните метрополиси. От огромната мрежа подземни тунели в Лондон до снегоустойчивите кули в Торонто, геоложките и структурни чудеса продължават да влияят върху градовете и хората, които живеят в тях.

От вторник (12 Март), 22:00 ч.

 

Гангстерски код / Премиера

Бившият мафиот Лу Феранте разкрива тайните на гангстерските лидери, чието международно влияние достига епични пропорции. В новата поредица „Гангстерски код“ Лу използва познанията си, придобити по време на десетгодишен престой в затвори с най-строг режим в САЩ, за да ни запознае с гангстерската култура, организираната престъпност и контрола им върху улиците и затворите. Лу разследва банди от Салвадор до Полша и представя историята, йерархията, мотивацията и политическото им влияние. Той изцяло се потапя в живота на всяка една банда, живее с нейни представители в затвора, след което се запознава с босовете на криминалните организации. Дали опитът му ще бъде от помощ или Лу е нагазил в твърде дълбоки води?

От четвъртък (21 Март), 22:00 ч.

 

В очакване на смъртното наказание с Вернер Херцог / Премиера

Какво чувстваш, когато знаеш, че ще прекараш остатъка от живота си зад решетките или очакваш деня на екзекуцията си? Режисьорът и документалист Вернер Херцог отваря прозорец към живота на четирима мъже и една жена, излежаващи доживотни присъди или пред изпълнение на смъртно наказание в новата поредица „В очакване на смъртното наказание с Вернер Херцог“. Херцог се съсредоточава върху усещането от знанието как и кога ще умреш и провежда интересни разговори с осъдените, в които разкрива историите на техните престъпления. От историята на убиеца Ханк Скинър, който бива помилван 23 минути преди изпълненението на смъртната присъда, до тази на Джеймс Барнс, който признава, че е изнасилил и убил и друга жена освен съпругата си, Вернер Херцог надниква в човешката душа и ни показва какъв е животът пред края на живота.

От петък (8 Март), 22:00 ч.

 

Гангстерски империи / Премиера

Новата поредица „Гангстерски империи“ разкрива историите на прословути американски престъпни династии чрез свидетелствата на вътрешни хора. Всеки епизод фокусира върху събития, които са не само ключови за организациите, но и за хората, разказващи техните истории. Водещ на тази динамична и интересна поредица е Курт Сътър – създателят на „Синове на анархията“. Той ще ни покаже тайните, опасностите и насилието, които съпътстват някои от най-страшните престъпни организации в Америка като „Крипс“, „Арийското братство“, фамилията Гамбино и организираните мотоциклетни банди. Една поредица за криминалните семейства, които владеят улиците на Америка и оформят нейната история.

От четвъртък (21 Март) 21:00 ч.

 

Магията на науката/ Премиера

Как един фокусник може да смачка десеттонен петролен танкер като че ли е кутийка от безалкохолна напитка? Как човек може да левитира 15 сантиметра над земята? Новата поредица „Магията на науката” съчетава изкуството и мистериите на уличните фокусници с неподправената сила на науката, за да ни разкрие невероятните механизми зад привидни чудеса. Във всеки епизод, млади илюзионисти очароват публиката със своите вълнуващи номера, като завършват представленията си с нещо удивително и мащабно. След това те разкриват науката, която се крие зад магиите. Същевременно скрита камера заснема реакциите на публиката по време на изпълението на впечатляващите трикове, които, разбира се, се случват благодарение на науката. Предаването „Магията на науката” ни показва как невъзможното става възможно.

От понеделник (4 Март), 22:00 ч.

Advertisements

Posted on март 9, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: