Какво видяхме днес в “Терминал 7”: (Видео)

124

„Терминал 7“
сн. TV7

Съдът влиза„: Ерин Брокович от село Горна Гращица

През 2007 г. управителният съвет на земеделската кооперация в село Горна Гращица взима решение за продажба на сграден фонд, а общото събрание одобрява решението. Без хората да знаят, в документацията по сделката се добавят и два язовира – „Извево“ и „Първи май“…
Председателят е продал единия язовир на жена си, а тя по-късно го препродала на трети лица. През това време реколтата на хората от селото се унищожавала всяко лято от жегата и липсата на вода за напояване.
Потърпевшите от селото упълномощават Рахила Димитрова да съди кмета на селото Румен Чучков за причинени вреди и пропуснати ползи. Хората я наричат Ерин Брокович от село Горна Гращица – Рахила лично е обиколила всеки дом и е видяла с очите си как безводието съсипва реколтата.
По делото обаче настъпи неочакван обрат. Оказа се, че тя не носи валидно пълномощно и може да представлява единствено себе си. В съдебната зала не дойде и нито един свидетел, за да подкрепи думите на Рахила. Ответникът пък не се яви в съда и бе представляван от съдебен защитник – адв. Серафимов, който пледира за отпадане на казуса по давност и на свой ред заведе дело срещу Рахила от името на ответника за уронване на престижа и увреждане на името му – за 500 лв. обезщетение. Съдът постанови, че с действията си ищцата е накърнила името на ответника и прекрати иска на Рахила поради липса на правен интерес от нейна страна, като я осъди да заплати на кмета 500 лв.
Репортерът Дейвид Славчев се срещна с Румен Чучков. „Вашите сънища просто ми омръзнаха“, обърна се кметът към хората от селото.
Хората в публиката бяха възмутени, защото съдът изкара Димитрова виновна. Решението обаче беше взето на база представени доказателства, аргументира се съдия Онцова. „Когато отиваме в съд е важно какво и как доказваме“, коментира и адв. Серафимов. Той посъветва Рахила да не спира да се бори. „Моралът не е обект на правото“ – заключи със съжаление водещата Миглена Ангелова.
Все пак Рахила спечели безапелационно моралния вот на хората – 84% от гласувалите в анкетата на страницата на „Съдът влиза“ във Facebook се обявиха в нейна подкрепа. –

Вижте епизода от ТУК

* * * * * * *
Открий себе си“ (1 част): да преодолееш себе си
Психологът  Райна Ангелова и астролозите Мариана Петрова и Кирил Горанов се опитаха със своите знания да помогнат на Иван Димитров да преодолее пречките пред целта си – да намери по-добра работа. Той е на 29 г., израснал е в дом за деца без родителска грижа.
Д-р Сираков от Военно медицинска академия даде съвети на Иван как да пренареди приоритетите си и да не изпуска целта си дори за миг. „В основата на успеха стои много труд и способността да не се отказваш дори тогава, когато нещата изглеждат изгубени“, каза д-р Сираков.
Райна Ангелова смята, че Иван трябва да преодолее нагласата, че е човек „втора ръка“, защото е израснал в дом за деца, а водещата допълни, че е нужно той да промени очакванията си, че хората с родители задължително живеят по-добре. –

Вижте първа част ТУК

* * * * * * *
Открий себе си“ (2 част): жената в живота на мъжа
Както е известно на всички, мъжете са възпитавани от жени и са предназначени да бъдат употребявани от жени, бяха част от уводните думи на Миглена Ангелова към темата каква е ролята на жената в живота на мъжа.
В мъжете е отгледана постоянната нужда да бъдат утешавани, в тях е бетониран страхът от наказание и постоянното чувство за дълг. Той трябва да се държи като Мъж – при това никой не му разяснява какво се има предвид. Той трябва да издържа семейството си, да печели пари, да може да изпълни всяка работа, изискваща физически труд и специални технически умения. Да обича жената до себе си, да се грижи за нея, да изпълнява желанията й, да сбъдва мечтите й, при това да не бъде уморен, да я разбира от половин намек, да познава любимите й сериали и любими актьори, да поддържа приятен разговор с приятелките й, да помни имената им… „Представяте ли си какво става в душите на тези Мъже? Само си представете за миг!“, призова от екрана на TV7 Миглена Ангелова.
Темата коментира психологът Райна Ангелова, която беше категорична, че „от мъжа се изисква да бъде активен, а жената трябва да бъде подкрепяща. Всичко останало е пример за объркани отношения“.
За да споделят мненията си по темата гости в студиото бяха и журналистът Оля ал Ахмед, баскетболният треньор Тити Папазов и Ивайло Караньотов, който заяви, че неговата съпруга Аня Пенчева е достатъчно умна, за да се остави да бъде слаба и че всяка жена може да превърне мъжа си в мухльо, ако е глупава. Според Тити, жената трябва да командва вкъщи, защото е по-отговорна, целенасочена. Тя трябва да има своя авторитет в дома, но пред хората да бъде цветето на мъжа и да показва неговия авторитет, защото обратното – опитът да злепостави мъжа, е удар в нейната градина. –

Вижте втора част ТУК

Следващата седмица темата в „Открий себе си“ ще бъде „Мъжът в живота на жената“
Advertisements

Posted on март 9, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: