Премиери в каналите на Fox през април 2013

Fox_International_ChannelsFOX
Американците – сезон 1
от 1 април, всеки понеделник, от 21:50 часа
Драма за сложния брак на двама КГБ шпиони, представящи се за Американци, живеещи в покрайнините на Вашингтон, малко след избирането на Роналд Рейгън за президент.
Действието в сериала се развива около Филип (Матю Рис) и Елизабет (Кери Ръсел) Дженингс, които имат две деца: 13-годишната Пейдж (Холи Тейлър) и 10-годишния Хенри (Кейдрик Селати), които не знаят нищо за самоличността на родителите си. Уреденият брак на Филип и Елизабет с всеки изминал ден става все по-страстен и истински, но постоянно е поставян на изпитания от ескалиращата Студена война и интимните, опасни и цинично забавни взаимоотношения, които трябва да поддържат  с мрежата от шпиони и информаторите под техен контрол. А нарастващата привързаност на Филип към американските ценности и начин на живот усложняват допълнително отношенията на двойката.
Напрежението се повишава и от пристигането на нов съсед: Стан Биймън (Ноа Емерич) – ФБР агент. Стан и партньорът му агент Крис Амадор (Максимилиано Ернандес) са членове на нов отдел на Контраразузнаването, натоварен с борбата с чуждестранните агенти на американска земя, включително с руските КГБ шпиони, представящи се за американски граждани.
Кери Ръсел като Елизабет Дженингс
Матю Рис като Филип Дженингс
Ноа Емерич като Агент Стан Биймън
Максимилиано Ернандес като Агент Крис Амадор
Холи Тейлър като Пейдж Дженингс
Кейдрик Селати като Хенри Дженингс
Марго Мартиндейл като Клаудия
Демоните на Да Винчи – сезон 1
от 15 април, всеки понеделник, от 21:50 часа
В един свят, в който вярата и идеите са потискани и контролирани, един мъж се бори за свободата на познанието. Тайната история на противоречивия живот на Леонардо да Винчи разкрива портрет на млад мъж, измъчван от дарбата на свръхчовешката гениалност. Той е еретик, твърдо решен да разобличи лъжите на религията, бунтар, който се опитва да промени елитарното общество, незаконен син, който копнее да бъде признат от баща си. Той се озовава в окото на буря, която кипи от векове – конфликт между истина и лъжа, религия и разум, минало и бъдеще. Силните на деня използват амбициите му срещу него, въвличат го в игра на съблазняване, в която онези, които отричат гения му, най-много се нуждаят от него. Леонардо трябва да се изправи срещу враговете, които използват историята, за да крият истината. Един герой, въоръжен само с гения си, Да Винчи се опълчва на мрака в себе си и отвън. Изправен пред неизвестното бъдеще, неговият поход за познание едва не води до гибелта му, тъй като той изследва границите на собствения си разум.
Да  Винчи се осланя на гения си в своя кръстоносен поход и се превръща в неудържима сила, която изважда една епоха от мракобесието и я отвежда в светлината на просвещението.
Неговата история е огледало за нашия свят, насърчава ни да се включим в битката за свободно бъдеще.
Том Райли като Леонардо да Винчи
Лора Хадък като Лукреция Донати
Блейк Ритсън като граф Риарио
Шерлок – сезон 2
от 16 април, всеки вторник, от 21:50 часа
Носителят на множество награди суперсериал се завръща, когато Шерлок и Джон Уотсън, в три от най-известните им случаи, се изправят срещу три върховни изпитания:  една жена, едно куче и един водопад. Оплитайки се в сложните планове на опасната и желана Айрин Адлър, Шерлок се нуждае от всяко от забележителните си умения, за да оцелее, а една покана за посещение на Дортмур изправя ужасените герои лице в лице със свръхестественото. Междувременно Джеймс Мориарти, който все още дебне в сенките, е твърдо решен да унищожи Шерлок, каквото и да му коства това.  С блестящата игра, остроумният сценарии и някои от най-интригуващите герои създавани някога, не е изненада, че „Шерлок” жъне успех по цял свят.
Бенедикт Къмбърбач като Шерлок Холмс
Мартин Фрийман като доктор Уотсън
* * * * * * *

FOX LIFE
Топ дизайнер – сезон 4
от 28 април, всяка неделя, от 20:50 часа
премиера за канала
Тази хитова поредица, с водеща супермоделът и моден експерт Хайди Клум, се завръща за да предостави на 17 талантливи дизайнери (най-многобройните в историята на предаването) възможност да стартират кариерата си в модата, под зоркия поглед на ментора Тим Гън.
Хайди Клум и Тим Гън
* * * * * * *
FOX CRIME
Стари кучета – сезон 8
от 25 април, всеки четвъртък, от 20:50 часа
премиера за България
Опитайте се да им кажете, че са твърде стари за тази работа
Екипът от корави бивши ченгета на Сандра Пулман е нейният отдел „Неразкрити престъпления” отново е в действие. Джак Халфорд, Брайън Лейн и Гери Стандинг не винаги следват протокола, но винаги постигат резултати. В този сезон те ще се изправят срещу наркобарони, пияни шофьори и истински вкаменелости, когато разследват смъртта на палеонтолог. С обичайната си смесица от великолепни герои и остър диалог, „Стари кучета” няма да разочарова зрителите. Тези бивши ченгета скоро няма да се пенсионират.
Аманда Редман като Сандра Пулман („Секси зверче”, „Малката Дорит”)
Алън Армстронг като Брайън Лейн („Ван Хелсинг”, „Войната на Кери”, „Слийпи Холоу”)
Джеймс Болъм като Джак Халфорд („Роден и израснал”, „Той знаеше, че е прав”)
Денис Уотърман като Гери Стандинг („Надзорник”, „Суини”, „Разкази от Кентърбъри”)
Гостуващи звезди:
Шийла Ханкок („Bleak House”, „Feather Boy”)
Кийт Алън („Робин Худ”)
Пол Макган („Лутър”, „Истина, предизвикателство, целувка”)
Тим Макинъри („Шпиони”, „Нотинг Хил”, „Черното влечуго”)
Клоди Блейкли („Гордост и предразсъдъци”, „Lark Rise to Candleford”)
Кейт Ашфийлд („Шон от мъртвите”, „Престъпление и наказание”)
Кинг – сезон 1
от 20 април, всяка събота, от 21:55 часа
премиера за канала
Жена. Ченге. Кралица на разследванията.
Сержант инспектор Джесика Кинг или Джес, е оцеляла след 8 години в отдел „Убийства”, 3 катастрофи с мотоциклет, два брака и всички обувки, които са били на мода от 90-те насам. Дали ще оцелее и след отдел „Тежки престъпления”? Джес е природна стихия, ченге, което забелязва това, което всички други пропускат. Тя казва това, което мисли, и никога не спира да мисли за местопрестъплението, за уликите, за мотивите и заподозрените. В професионален и личен план пред Джес стоят две предизвикателства – да спаси третия си брак и да докаже, че е най-доброто ченге в града.
Екипът на Джес поема случаи, които вече се разследват – убийства, изнасилвания, грабежи, банди и серийни престъпления – най-неуловимите и трудни случаи, които останалите отдели не са успели да решат. Джес може да поеме всеки случай в града, независимо дали отделът, на който първоначално е бил поверен, иска това. Тя работи с различен участък във всяко разследване – от елитният отдел „Убийства”, до здравеняците в Пътна полиция, рокзвездите от „Наркотици” и тайнствените гении от Борба с организираната престъпност.
Ейми Прайс-Франсис
Алън ван Спранг
Гейбриъл Хоугън
Инспектор Колиандро – сезон 3
от 9 април, всеки вторник, от 20:50 часа
премиера за канала
„Инспектор Колиандро” е италианска поредица от телевизионни филми, режисирани от Марко Манети и Антонио Манети (известни като Manetti Bros.). Сценарист на филмите е авторът на криминални романи Карло Лукарели. В главната роля е Джампаоло Морели, който „влиза в кожата” на инспектор Колиандро.
Полицаят е предан служител на закона, който най-често „спасява положението” благодарение на комбинация от късмет и интуиция. Той е невежа, недодялан е и всички в отдела го презират, освен партньора му, който го вижда такъв, за какъвто сам той се смята – герой, достоен за главна роля в американски филм за ченгета.
Джампаоло Морели като инспектор Колиандро
Вероника Лоугън като Лонги
Джузепе Солери като агент Гаргуило
Алесандро Роси като комисар Де Зан
Паоло Сасанели като инспектор Гамберини
Масимилиано Бруно като Боромини
Катерина Силва като инспектор Бертачини
Четири жени и едно погребение – сезон 3
от 20 април, всяка събота, от 20:50 часа
премиера за канала
Юли, Мария, Сабине и Хенриете – четири забележителни жени с общо минало, обединяват сили, за да внесат малко вълнения в скучния селски живот като подозират убийства във всички случаи, в които всичко сочи към нещастен случаи. Те присъстват на всички погребения и разследват всяка подозрителна смърт по своя нетрадиционен начин. Във втория сезон на сериала Хенриете помага на Юли с приятелски жест, който е неоценим за живота на Юли, и в резултат на това трябва да влезе в затвора за дълго време. Мона – млад общински лекар с дарба в разследванията и медицински познания, се присъединява към екипа. Благодарение на работата си в чужбина сестра й Лола заема мястото й с лекота в третия сезон и не след дълго поредното разследване ги обединява като екип.
Адел Нойхаузер
Габи Дом
Бригите Крен
Стефани Яп
Мартина Поел
Юлия Стинсхоф
Веществени доказателства: Рим – сезон 2
от 9 април, от понеделник до петък, от 19:40 часа
премиера за канала
Отделът по криминология (RIS) към Карабинерите се завръща с нов актьорски състав и този път в столицата на Италия.
Даниеле Джирели и колежката му Флавия са прехвърлени в Рим, където Лучия Бранкато е назначена за ръководител на екипа. Лучия, която още свиква с новото назначение, трябва да ръководи специалист по експлозивите, бивш спортист, пряма специалистка по генетика и нетърпелив инспектор от работническата класа, който няма никакъв опит, но пък притежава добра интуиция.
Заедно те ще сформират изключителен екип, чийто талант ще бъде подложен на изпитание от верига престъпления, зад които стои престъпен гений.
Еуридиче Аксен
Фабио Трояно
Мари Петруоло
Примо Реджиани
Джун Ичикава
Марко Росети

* * * * * * *

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL 

Семейни оръжия
вторник, 30 април, от 22:00 часа
премиера
 „Семейни оръжия” проследява работата на баща и син, които извличат изгода от 500-годишната американска история на завоевания и борби, търсейки някои от най-изключителните военни антикварни предмети – от бронзови оръдия до картечници от ерата на сухия режим. Този увлекателен документален сериал използва драматизации, за да съживи историята зад уникалните военни сувенири и ни запознава с някои от особняците, които ги колекционират. На фона на трудностите и разправиите на работното място, животът на семейство Кранмър никога не е скучен.
Тежки времена – сезон 4
вторник, 11 април, от 21:00 часа
премиера
Четвъртият сезон на „Тежки времена” напуска затвора, за да разкрие престъпността в най-емблематичния град в Америка – Лас Вегас. Това е различен свят, пълен с нови истории, където границата, разделяща виновните от невинните, е съвсем тънка.
ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ АПРИЛ:
Заложи и разруши
всеки вторник, от 21:00 часа (по два поредни епизода)
нови епизоди
„Заложи и разруши” проследява работата на фирмата “Данли Демо” от Ню Хемпшир, която предлага оферти из цяла Нова Англия за над 200 имота годишно. Когато спечели търг, екипът претърсва сградата за изоставени съкровища, от които да припечели, а след това я изравнява със земята. Събарят всичко, от малки домове до изоставени складове, а всяко място има своя история и обещава скъпоценни находки.
Изоставени
всеки вторник, от 22:00 часа (по два поредни епизода)
нови епизоди
 „Изоставени” проследява опитите на Джей Чайкин и приятелите му, Марк и Дан, да изкарат пари по необичаен начин. Те претърсват изоставени сгради за ценни предмети.
Паранормално (10×60)
всяка сряда, от 21:00 часа
нови епизоди
Хората по целия свят стават свидетели на странни феномени. Това се е случвало многократно в историята. Срещите с чудовища, духове и същества от други светове и измерения продължават да смайват човека. През годините, развиващата се наука е разкрила много от тези мистерии, описвайки естествените причини за наглед свръхестествени явления. Въпреки това, много от отговорите все още убягват на учените и изследователите на тези аномалии. Сериалът „Паранормално” проследява търсенето на причините за тези привидно неестествени събития.
Имперски войни (4×60)
всеки петък, от 21:00 часа
последен епизод
През 480 г. пр. Хр., Мидийските войни, изправяли западните срещу източните сили почти 20 години, достигнали нов етап. Подтикнат от амбиция и настървен за отмъщение след унижението на баща му в Маратон, персийският цар Ксеркс I се подготвил за ново нашествие в Гърция, начело на своята могъща и страховита армия. В Термопили, тесният проход между планините и морето, предоставящ единствения достъп по суша до Атина, се установил спартанският цар Леонид I. Той ръководел 300 спартански воини, а тактиката му била да забави врага. В продължение на три дни, той отстоявал позициите си срещу неизброими нападатели в битка без милост и надежда за спартанците. Атина паднала, но победата имала горчив привкус за персите. Армията на Ксеркс намаляла значително, а героичната саможертва на Леонид и мъжете му се превърнала в пример за борба срещу нашествениците. Смелостта, която тя вдъхнала на гърците, след няколко месеца им дала тласък да извоюват една победа, която била решаваща за времето си: битката при Саламин. При военноморски сблъсък със значително по-многобройни врагове, Темистокъл си послужил с хитрост и най-накрая разгромил страховитата персийска мощ.
Наркотици ООД 3
всеки четвъртък, от 22:00 часа
нови епизоди
След зашеметяващия рейтинг на първите два сезона, „Наркотици ООД 3” навлиза в най-прословутите градове в света. Сериалът отново се ползва с изключителен достъп и предава достоверно актуалната информация. Той ще ви отведе от Аляска до Амстердам, от Лос Анжелис до Лондон и от Маями до Монтана, за да чуете разказите на хората от фронта на войната с наркотиците. Трафиканти, дилъри, потребители, полицаи и лекари споделят личните си знания и преживявания, разкривайки тъмното сърце на търговията с оборот от 320 милиарда долара годишно на „Наркотици ООД”.
Разследване на самолетни катастрофи11 (3×60)
всеки понеделник, 21:00 часа
последни епизоди
„Разследване на самолетни катастрофи” разкрива тъжната истина, че авиационната безопасност се подобрява само след инциденти. Поредицата продължава да анализира легендарни самолетни катастрофи, за да установи какво се е объркало и защо. Всеки епизод се основава на аудио записи от пилотската кабина, доклади за произшествията и разкази на очевидци, като включва интервюта, модерна компютърна анимация и увлекателни възстановки.
Арестувани зад граница 8 (10×60)
всеки четвъртък, от 21:00 часа
последни епизоди
Осмият сезон на „Арестувани зад граница” продължава да проследява историите на западни туристи, които трябва да се борят за живота си, задържани в плен в най-опасните райони в света. Независимо дали са били арестувани за контрабанда на наркотици или са станали жертви на отвличане, действителните им разкази са шокиращи и изпълнени с напрежение.
НЕДЕЛНИ ПРЕДАВАНИЯ
Да убиеш Линкълн
премиера в неделя, 7 април, от 21 часа
Вечерта на 13ти април, 1865 г., само дни след отстъплението на Робърт Е. Лий при Апоматокс, поддръжникът на Конфедерацията, Джон Уилкс Бут и съзаклятниците му скрояват план, който ще изпълнят на следващия ден. Целта им е не само да убият президента Ейбрахам Линкълн, а да обезглавят правителството на Съединените щати, с надеждата, че Конфедерацията ще възкръсне от пепелта. „Да убиеш Линкълн” е двучасов филм, който разкрива в подробности тази конспирация, последните дни на президента Линкълн след една от най-кървавите граждански войни в историята и преследването на първия убиец на президент на САЩ.
Как празнуват
всяка неделя, от 21:00 часа
Това е една разточителна, съблазнителна одисея из света на развлеченията на предците ни. Всеки едночасов епизод от сериала разкрива пиршествата и начините за забавление на един народ в основен момент от историята му. Ще ви покажем как да празнувате като римски император, Рокфелер и кралска особа.

* * * * * * *

24 KITCHEN 
Любомир Станишич – пътуващият готвач
от 13 април, всяка събота и неделя, от 16:30 часа
„Любомир Станишич – пътуващият готвач“ е много повече от обикновено готварско предаване. То е възхвала на хубавите неща в живота, израз на почит към Португалия, към португалските продукти, към приятелите, към пътуването… към готвенето. Петнайсет епизода възпяване на национални традиции. Любомир Станишич, югославянин, който също така е и португалец, ще ни покаже и ще приготви най-хубавите продукти от Санта Круз, остров Кулатра, Сера да Естрела, Дуро, Видаго, Сагрес, Герес, Вимиейро, Кастело де Виде, Сан Мигел, Сан Хорхе, Мадейра, Сан Луис, Алдеас до Шисто и Меко. Любомир Станишич – пътешествие из португалската гастрономия.
Всички се е случило на изток… Главният герой в този „филм“ не е Хенри Фонда, а Любомир Станишич. Действието не се развива в Стария запад, а в Белград, когото той още се е намирал в Югославия. И всичко започва през 1994 г., когато младежът, който в последствие ще се превърне един от най-известните майстор-готвачи в Португалия, специализира „Хранителна химия“ в Химикотехнологичния образователен център в родния си град Белград. Завършва образованието си през 1997 г. и това е само началото на пътешествието му…
Работи като главен готвач в различни хотели, после отваря 2 ресторанта. И през юли 2011 г. новото предизвикателство за готвача е извън кухнята – по телевизията. Любомир Станишич е избран за един от тримата членове на журито на първото издание на „Майстор готвач“ в Португалия.

Предаването е международен телевизионен феномен, посветен на кулинарията, което е излъчено за първи път на 9 юли по RTP1. Очакват се милиони зрители всяка седмица. Едно ново предизвикателство. Едно ново начало за Любомир. През септември същата година Любомир отваря третия си ресторант в Лисабон. Тъй като националното е нещо добро, както е и чуждестранното.

Аламинутите на Лорейн 
от 17 април, всяка сряда, от 13:25 часа
В предстоящата поредица Лорейн ще разкрие тайни на кулинарния занаят и ще ни покаже безценни трикове в кухнята, които са подходящи за всяка ситуация. По време на цялата поредица зрителите ще бъдат съблазнявани от красотата на храната от екрана.

Лорейн ще приготвя по пет съблазнителни и лесно постижими ястия във всеки епизод. От слънчево, лятно ястие с паста, което става готово за четири минути, до превъзходна вечеря с три блюда за четири, чието приготвяне отнема по-малко от час, ще видите рецепти, създадени с идеята да направят свежата храна част от ежедневието ни. Твърде често разчитаме на консервирани и пакетирани продукти и готови сосове, за да направим живота си в кухнята по-лесен. В тази поредица Лорейн ни показва колко лесно е да приготвим цялата си храна от изцяло свежи продукти за по-малко време, отколкото предполагаме.

Advertisements

Posted on март 8, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: