Turner с нова стратегия и екип за Централна и Източна Европа и Русия

Ханес Хайелмансн. Turner Broadcasting

Ханес Хайелман
сн. Turner Broadcasting

Turner Broadcasting System (TBS) ще промени насоката на стратегията си в страните от Централна и Източна Европа чрез обогатяване на развлекателното портфолио в региона

В момента TBS управлява две утвърдени детски търговски марки – Cartoon Network и Boomerang, – филмовия канал TCM и международния новинарски канал CNN.

Компанията е решена да създаде още по-добро предложение с по-богата развлекателна програма. За изпълнение на тази стратегия е избран нов ръководен екип и е сформиран отдел, в който влизат немскоговорящите страни, Бенелюкс, Централна и Източна Европа и Русия.

* * * * * * * *
Както обяви миналата година президентът на TBS International Герхард Зайлер, новият отдел сега е оглавен от Ханес Хайелман(Hannes Heyelmann – като старши вицепрезидент и изпълнителен директор за Германия, Австрия, Швейцария, Бенелюкс, Централна и Източна Европа и Русия).
Той е един от петимата членове на новосформирания старши управленски екип на „TBS EMEA“ (Европа, Близък Изток и Африка). В новата си длъжност Хайелман ще бъде директно подчинен на Джорджо Сток, президент на TBS EMEA.
Стартирал три висококачествени общоразвлекателни канала в Германия – TNT Film, TNT Serie и glitz – Хайелман внася висок професионален опит в ръководството на новата регионална стратегия. Той се присъединява към екипа на Turner в Мюнхен като директор „Бизнес развитие и дистрибуция“ през 2006 г., като преди това е работил в офисите на компанията в Лондон и Атланта. През 2007 г. е назначен за генерален директор на развлекателното подразделение на Turner, а през 2009 г. става генерален директор, отговарящ за немскоговорящите пазари.
* * * * * * *
Част от екипа на Ханес Хайелман ще бъде Анке Грайфенедер (като вицепрезидент „Програминг и криейтив“) иМатиас Хайнце (вицепрезидент „Реклама, PR и маркетинг“).
И двамата са част от Turner от няколко години – Анке Грайфенедер се присъединява към компанията през 2007 г. като идва от „Viacom“, а Матиас Хайнце – през 2008 г. след като напуска „ProSiebenSat.1“.
* * * * * * *
Сред останалите ключови мениджърски назначения са творческият директор Хаген Бивър и директорът „Програмно планиране и презентация“ Силвия Нагл, като и двамата са били избрани от екипа на Turner.

С допълнителни отговорности са натоварени директор „Бизнес развитие и дистрибуция“Ралф Габор и директор „PR и маркетинг“Малгоша Чапман.

* * * * * * *

Централното управление на Turner за региона (включващ Германия, Австрия, Швейцария, Бенелюкс, Централна и Източна Европа и Русия) ще се намира в Мюнхен, Германия и ще се състои от екип от около 100 служители, като част от тях ще бъдат базирани в Лондон, Москва, Варшава, Букурещ и Будапеща.

Ханес Хайелман, старши вицепрезидент и изпълнителен директор за Германия, Австрия, Швейцария, Бенелюкс, Централна и Източна Европа и Русия, коментира&
„С новия управленски екип сме в благоприятна позиция за разрастване успеха на Turner. Очаквам с нетърпение да допринеса с моя опит в изграждането на силно и конкурентно портфолио от канали в новия регион.“
Advertisements

Posted on март 7, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: