Филми на National Geographic Channel в 3D – на ”София Филм Фест”, безплатно

Бялата мечкасн. Fox International Channels

Бялата мечка
сн. Fox International Channels

Специалната програма е посветена на 125 годишнината на National Geographic Society

За първи път и единствено в рамките на София Филм Фест, българската публика може да види юбилейната програма на National Geographic Channel, посветена на 125-годишнината от основаването на National Geographic Society. В обновения Дом на киното документалният канал ще представи четири от най-успешните си заглавия в 3D – „Бялата мечка“, „Извънземни от дъното – Огънят на сътворението“, „Боен клуб – Азия“ и „Сурикати“.

Каналът предоставя тази възможност на любителите на киното и документалистиката напълно безплатно.

* * * * * * *

Специален гост на фестивала е Адам Равеч, режисьор на филма „Бялата мечка“, който ще се прожектира на 17 март, неделя, от 14:00 часа. Непосредствено след прожекцията, зрителите ще имат възможност да разговарят с Адам Равеч , да научат факти от снимачния процес и да споделят с него усещането да общуват с дивите животни и непознатата реалност на Арктика.

Режисьор, водолаз, пътешественик, изследовател на дивата природа, Адам Равеч, е участвал в много проекти, които го отвеждат в най-отдалечени краища на земята. Носител на няколко награди „Еми“, включително и награда за кинематография за „Големите миграции“, Адам изследва връзките между дивия свят на животните и човека. Адам Равеч е един от малкото режисьори, които снимат под ледената шапка на Арктика.
Специално за децата, дублиран на български в 3D, ще бъде излъчен документалният филм за живота на едни от най-любвеобилните създания, обитаващи пустинята Калахари – „Сурикати“. Прожекцията е с вход свободен и ще бъде на 24 март от 14:30 часа.
* * * * * * *
За София Филм Фест: 
За 17-та поредна година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), акредитиран от Международната федерация на филмовите продуцентски организации (FIAPF) като състезателен фестивал, ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на голямото кино в София.
СФФ се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейската комисия, национални и чуждестранни културни институти и спонсори.
17-ият София Филм Фест ще се състои от 7 до 17 март 2013 в София, с предварителни прожекции от 1 до 6 март в Дома на киното и допълнителна програма от 18 март до 24 март в София, Бургас и Пловдив.

Фестивалните прожекции ще продължат до 7 април в Дома на киното.

* * * * * * *

Програмата на National Geographic Channel в 3D
17.03.2013 г.
Бялата мечка
14:00 часа, Дом на киното
Влезте в интимния свят на полярните мечки. Зимата помага на мечките да си намират храна – тюлени и риби, които ги снабдяват с протеин. Повишаването на температурите, обаче, принуждава мечките буквално да се борят за всяка хапка храна. Върлуващите глутници вълци и намаляването на плячката застрашава оцеляването им. Дали ще преживеят лятото?
Разговаряйте с Адам Равеч, режисьор на „Бялата мечка“. Имате тази възможност благодарение на София Филм Фест и National Geographic Channel – 17.03.2013 г., неделя, 15:00  часа, Дом на киното
Режисьор, водолаз, пътешественик, изследовател на дивата природа, Адам Равеч, е участвал в безброй проекти, които го отвеждат в най-отдалечените краища на земята.
Носител на няколко награди „Еми“, една от които е за кинематография за „Големите миграции“, Адам се стреми да разкрие подробности от дивия свят на животните и връзката им с човека. В преследване на предизвикателства, Адам Равеч се превръща в един от малкото режисьори, които снимат под ледената шапка на Арктика. Безпощадната Арктика възнаграждава Равеч с някои от най-фантастичните му кино образи и зрелищни филми.
18.03.2013 г.
Извънземни от дъното – Огънят на сътворението
17:00 часа, Дом на киното
Боб Балард стъпва на най-високата планина на Мауна Кеа, вулкан в Хавай, който е по-висок от Еверест с 1200 метра. Изследователят слиза на небивала дълбочина в Тихия океан, където условията са подобни на тези в Космоса. Екипът използва дълбоководна камера на National Geographic с две слънчеви сфери, издържащи на всякаква дълбочина. Благодарение на този факт, ще видите животни, които никога не са били заснемани до този момент .
19.03.2013 г.
Боен клуб Азия
18:00 часа, Дом на киното
В Тайланд млади момчета от бедни семейства искат да изплуват от калта и да успеят в живота. Тайландското бойно изкуство Муай тай е тяхното средство да избягат от бедността. Муай тай превръща подрастващите момчета в смъртоносни оръжия, без да са въоръжени. На ринга, обаче, всяка грешка може да бъде фатална.  Една игра на живот и смърт, в която някои залагат, а други се забавляват.
24.03.2013 г.
Сурикати
14:30 часа, Дом на киното, дублиран филм, подходящ за деца
Сурикатите ви канят да надникнете в семейния им уют. Изумителната организация в клана, йерархията и разпределянето на задълженията е само малка част от света им. Въпреки неблагоприятните условия в пустинята, тяхната вродена любвеобилност и игривост не стихват. Малките животни ще ви впечатлят с интелигентност, чувство за отговорност и дълг.
Advertisements

Posted on март 4, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: