”Историята… с Божидар Димитров” тръгна по TV+

”Историята с... Божидар Димитров”сн. TV+

”Историята с… Божидар Димитров”
сн. TV+

Ново авторско предаване на Божидар Димитров, озаглавено „Историята… с Божидар Димитров„, тръгна от тази събота по сателитния канал TV+.

Историкът и директор на Националния исторически музей е подписал договор с телевизията.  Водещият и на друго историческо предаване – „Памет българска“ по БНТ (събота, 16:30 – 17:00 ч.) – е обяснил пред медиите, че това предаване е твърде кратко и в него липсват две основни неща.
„Краткото време от 30 минути не позволява да поканя гост, и да вляза в дискусия, ако има мнение, различно от моето. В настоящото предаване хората чуват само моето мнение”, посочи Божидар Димитров.
„В него липсва живата връзка със зрителя, тъй като моята публика се състои от историци-любители, но които са доста напред с историята. Те също имат компетентно мнение по въпроса, но то досега не можеше да се чуе”.
* * * * * * *
Новото предаване ще бъде един час (събота, 11:00 – 12:00 ч.) и в него ще има гости-историци.
„Понякога гостите ще имат еднакво мнение с моето, по определен дискусионен въпрос, тъй като в предаването ще се разглеждат само исторически дискусионни въпроси. Друг път – мнението им ще се различава от моето и тогава ще има много ожесточена дискусия, в която ще могат да се включват и зрители”, обясни Божидар Димитров.
Ако някой очаква да се случи бой в телевизионното студио, такова нещо няма да има, тъй като историческата гилдия е една от най-културните, образованите и възпитаните гилдии в България подчерта той.
„Първото предаване е посветено на спорните въпроси около Руско-турската война и Освобождението на България. Гост на първото предаване бе академик Георги Марков”, каза Божидар Димитров.
Второто предаване (на 9 март) ще бъде посветено на Балканската война, а гост ще бъде Красимир Узунов, който току-що е издал една разкошна книга – „Забравената война”, която ще бъде представена в предаването.

* * * * * * *

По тоз иначин, зрителите имат въззможността да се настроят на историческа тематика в събота:
– от 11:00 ч. по TV+, и
– от 16:30 ч. по БНТ1.

Advertisements

Posted on март 4, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: