Филм за фото туризъм по TVT

3a_id001m

”Една пиринска пролет през фотообектива”
сн. TVT

ПРЕПОРЪЧАНО:
Една пиринска пролет през фотообектива (образователен филм за фото туризъм) – само по TVT в събота, 9 март 2013 г., от 14:00 и от 21:00 ч. ,и в неделя, 10 март 2013 г., от 09:00 ч.
В България има планина, където живеел богът на гръмотевиците. Или поне славяните смятали така. За нея казват, че е красив наниз от загадки… На разкриването им с фотоапарат под ръка и в търсене на уникални кадри из красивия Пирин е посветен филмът „Една пиринска пролет през фотообектива” на Телевизия Туризъм от поредицата за фото туризъм.

В него екипът фотографи и оператори Радостин Димитров, Никола Николов и Георги Маринов тръгват от обсипаното с цветове зелено подножие, за да стигнат до белокаменните грамади на тази българска планина. Едно вълнуващо и естетическо пътуване сред природата…

АКЦЕНТИ:
Неекстремен филм (образователен филм за екстремен и артернативен туризъм) – само по TVT в неделя, 10 март 2013 г., от 14:00 ч. и от 21:00 ч..
На една от най-големите атракции в алтернативния туризъм, която набра популярност в последните години, е посветен „Неекстремният филм” на автора Биляна Василева. Той е от поредицата на ТВТ за екстремен туризъм и отвежда зрителя до Кресненското дефиле на река Струма, където е раят за практикуване на рафтинг. Или иначе казано – карането на лодка в бързи води.

Какво ли е да попаднеш във воден вихър? Водата да те засмуче?.. Какво ли ти е приготвил въртопът?.. Защо ти е изобщо да попадаш в бурна вода? Безумство ли е да караш лодка в нея? С какво те привличат бързеите? С какво те мамят? Обещават ли ти нещо?… На тези въпроси се опитват да отговорят автори, инструкори и участници в това водно забавление.

ФИЛМ НА МЕСЕЦ МАРТ ПО TVT:
Животът по поречието на Струма (образователен филм за еко туризъм / маршрут) – само по TVT всяка събота през март 2013 от 16:00 и от 22:00 ч.
На най-голямата река в Югозападна България е посветен документалният филм на Телевизия Туризъм от поредицата за еко туристически маршрути „Животът по поречието на Струма”. Филмът на месец март  проследява най-интересните места и моменти от извора на Струма от върховете на Витоша, докато напусне пределите на България при планините Беласица и Славянка.
На планиското било на Витоша Струма е малко, бистро поточе, прорязващо сухите треви. От него жадно пият елените и кошутите. После буйната й младост е малък водопад. А още-по надолу вече е укротена в живописен язовир. Името й е красиво. А тя – млада невеста, ще се уверим при Невестино…. И е свидетел на множество гледки и случи. Помни и разказва интересни неща… Част от тези разкази можете да видите във  филма „Животът по поречието на Струма” по Телевизия Туризъм.
Advertisements

Posted on март 3, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: