„Хрътките” се завръщат – вече по bTV и вече с Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатовасн. bTV Media Group

Миролюба Бенатова
сн. bTV Media Group

Предаването за разследваща журналистика „Хрътките” се завръща в нов формат и вече в ефира на bTV – тази събота от 17.30 от 19.00 часа.

Водещ ще бъде топ репортерът на bTV Новините Миролюба Бенатова.

Всяка събота в рамките на час и половина предаването ще предлага коментари на седмицата отвъд видимото в новините, разследвания, истории и психологически експерименти.

Повторения на изданията ще вървят по bTV Action.

* * * * * * *

Обществените и политическите скандали влизат ребром  в съботния следобед  с рубриката  „Глутница кучета”. В нея неочаквани събеседници ще споделят интересни гледни точки пред Миролюба Бенатова и репортера Десислава Ризова.
Рубриката „Хрътките при хората” ще води зрителите там, където те попадат рядко и където не могат или не искат да бъдат.
Миролюба Бенатова ще разнищва и психологическите мотиви на нови и стари престъпления.  Ексклузивен сътрудник на „Хрътките” ще бъде криминалният психолог Тодор Тодоров, участвал в разкриването на някои от най-нашумелите случаи у нас – като заложническата криза в Сливен, Килърите и други.

* * * * * * *

Миролюба Бенатова е родена на 2 август 1975 г. в София. Вече почти 20 години, от 18-годишна, работи като журналист.
„Първите седем” в професията прекарва във в. „168 часа”. От 2000 г. насам разказва истории по bTV.

Миролюба Бенатова има десетки професионални награди:
2002 г. – награда „Сребърен сателит“ от телевизионния фестивал в Албена – първа награда за филма си „Дом за обречени“ за жените в дом за психично болни в с. Раздол, както и специална награда за разследването си за кмета на с. Галиче
2003 г. – отново награда «Сребърен сателит» – първа награда за разследването й за българки, които раждат в Гърция и продават бебетата си. Същата година тя печели награда за журналистическо разследване на Центъра за развитие на медиите, Асоциацията на разследващите журналисти и фондация “Гардиън” за репортажа „Майки продават децата си“.
2005 г. – голямата награда “Черноризец Храбър” за разследването си на трафика на бъбреци от България за Турция. Същата година тя спечели и награда от Коалиция 2000 и американското посолство за „Демитологизация на престъпния свят“ – за интервю със Златомир Иванов-Баретата.
2006 г. – приз за проявен висок професионализъм в борбата срещу насилието и трафика на хора. Наградата й бе връчена по случай празника на МВР през юли 2006 г. На телевизионния фестивал в Албена през 2006 г. тя спечели специална награда за репортажа си «Безмитна зона» – разследване на нелегалния бизнес с горива.
2007 г. – наградата „Гражданска позиция“ за 2006 година заради постоянството и професионалния подход в отразяването на СПИН-процеса в Либия. Същата година тя стана първия носител на специалната награда за смелост по време на церемонията по присъждане на приза „Жена на годината“ на сп. Грация. Отличието й е за гражданска и професионална смелост при отразяването на драмата с българските медици в Либия.
2008 г. – наградата на традиционния медиен фестивал в Албена за най-добър режисьор на български документален филм за филма „Страх“, излъчен в bTV Репортерите. Същата година тя спечели и награда за разследванията си, свързани с трафика на наркотици и връзките между престъпния свят и институциите.
2010 г. – голямата награда в раздел електронни медии в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците„, заедно със Стоян Георгиев – за разследването в bTV Репортерите за разпространението на кокаин в София и санкцията „рязане на уши“, както и системното отразяване на проблемите със зависимостите. Конкурсът е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, заплатила с живота си заради свое разследване.
– ноември 2010 г.: навръх 10-тия рожден ден на bTV Новините, Миролюба Бенатова спечели наградата «Репортер на десетилетието».
2012 г. – наградата „Медия мастърс” за разследване за телефонните измами.
Advertisements

Posted on февруари 26, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: