Нов сезон на „НепознатиТЕ” от 3 март по обяд

Мариус Куркинскисн. bTV Media Group

Мариус Куркински
сн. bTV Media Group

Мариус Куркински изкачва връх Шипка в първия епизод на сезон IV от „НепознатиТЕ

Актьорът се изкачи на заснежения връх, за да изпълни откъси от Вазовата „Епопея на забравените”. bTV ще излъчи филма на журналиста Георги Тошев, операторa Росен Даскалов и режисьорa Явор Веселинов на 3 март от 12.30 часа.
Зрителите ще могат да следят поредицата всяка неделя след обедната емисия на bTV Новините.
* * * * * * *
„Искахме да направим нещо специално за зрителите по повод Националния празник на България – 3 март. Във време разделно, време на политически страсти и интриги, е важно да се върнем към класиците. Животът и творчеството на Иван Вазов са повод да се замислим кои сме и накъде сме се запътили. „Епопея на забравените” звучи неистово актуално днес, когато се замеряме с думи, когато сме обезверени”, казва авторът на филма Георги Тошев.
Той решава да разкрие неизвестни страни от личния живот и творчеството на народния поет. Помагат му проф. Михаил Неделчев, поетесата Мирела Иванова от къщата-музей „Иван Вазов” в София и директорът на къщата-музей „Иван Вазов” в Сопот – Стефан Филчев.
Основен герой в 30-минутния филм е актьорът Мариус Куркински. Той поема едно вълнуващо пътуване по Вазовите места в търсене на истината за поета и смисъла на неговите пророчески слова. Зрителите на bTV ще видят Куркински в непозната и екстремна среда. Филмът е сниман на връх Шипка и в къщите-музеи на Вазов в София и Сопот.
* * * * * * *
До края на IV сезон в „НепознатиТЕ” ще бъдат излъчени още филми, които разкриват малкоизвестни факти от живота на български класици, както и произведения, които са били пренебрегвани или забранявани през годините.
В следващите епизоди на документалната поредица ще гастролират и световни звезди, които за първи път дават интервюта на българска медия. Сред тях са личности от ранга на Моника Белучи и Марина Абрамович.
Advertisements

Posted on февруари 26, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: