Фиеста представя ”Кючек за начинаещи”

Кючек за начинаещисн. Fiesta TV

Кючек за начинаещи
сн. Fiesta TV

Не бива да оставяме пролетта да ни изненада. Толкова дълго я чакаме, чакат я и ефирните ни дрешки, описващи всяка гънка и извивка в повече. Нека посрещнем часа на истината с гордо вдигнати глави – като богини!

Последните никога не се потят с досадни фитнес тренировки, те танцуват. Всички онези красиви статуи, които сте виждали по музеите, как са се поддържали мислите? На какво прелестната Шакира дължи своята обаятелност? – На кючека, който не е измислен в турските хареми, а много преди това в храмовете, посветени на богинята-майка.

Този древен ритуален танц прави чудеса за деликатните части на фигурата, щади  сърцето, извайва стойката и походката. Не измъчвайте тялото си, залюлейте го в танц и то ще ви се отблагодари.

Кючек за начинаещи” можете да практикувате всяка делнична сутрин от 6.30 и 8.00, както и от 14.00, а през уикенда от 19.00 ч.
* * * * * * *

Весели старчета

Много пъти сме виждали Жак Пепен да готви в женска компания – с Джулия Чайлд или с дъщеря си Клодин. Но тази събота маестро е в кухнята със своя най-добър и дългогодишен приятел Жан-Клод.  Двамата правят палачинки и видимо се забавляват. Спомнят си миналото и зловещите възпитателни методи на някогашните шеф-готвачи.
Какво им е особеното на палачинките ще кажете – всеки може да ги направи. Да, но Пепен е автор на ненадминатия учебник „Техниката“, който до днес се ползва с висока репутация сред готвачите. Мосю  Жак винаги има какво да ви покаже. А и разговорът между двамата стари приятели в стил „Сърдити старчета“ допълнително подправя епизода.
Гледайте „Изкушението Пепен“ през седмицата от 10.00, 15.30 и 20.00 и през цялата седмица от 23.30 ч.
* * * * * * *

Дон Хосе е в Каталония

Хосе Андрес явно си спомня стажа си в прочутия ресторант „Ел Були” – един от пионерите на молекулярната гастрономия. Само звучи страшно. Андрес няма да ни въвлича в извличането на хранителни съставки от борови шишарки, а ще приготви въздух от клементини. Ако нямате този точно сорт мандарини, и обикновените ще свършат работа. Пяната служи за украса на характерното за Каталония пенливо вино кава. Даже да нямате стриди под ръка, начина, по който Хосе обяснява техниката си струва – Хосе запознава маслините с каперсите, после тихичко праща и лука да им прави компания – той не готви, той разказва приказки, а те са с аромат на маслини, лимон и море – заслушайте се.
Бялото пенливо винце впрочем изобщо не е лоша идея, със или без пяна от клементини.
Кулинарна корида с Хосе Андрес” е от 12.30, 18.30 и 22.00 ч.
Advertisements

Posted on февруари 25, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: