БНТ предава пряко избирането на новия български Патриарх

Аделина Радевасн. БНТ

Аделина Радева
сн. БНТ

Три извънредни предавания в неделя, водещи – Горан Благоев и Аделина Радева

Изборът на наследника на Максим – в детайли

Тази неделя Българската национална телевизия ще проследи пряко избирането и интронизацията на нов Патриарх на Българската православна църква в три извънредни предавания. Водещи ще бъдат журналистите Горан Благоев и Аделина Радева.
БНТ притежава изключителните права да покаже в детайли избора на наследник на покойния патриарх Максим.

* * * * * * *

В 08:15 ч. започва първото извънредно предаване „Новият български патриарх”, в което зрителите ще видят преки включвания от трите ключови за избора места – Президиума на БАН, където започва Патриаршеския избирателен събор, Синодалната палата, където ще протече гласуването, и Катедралния храм „Св. Александър Невски”, където започва литургията, предшестваща интронизацията.

На живо от Приемния салон на Синодалната палата, камерата на БНТ ще проследи влизането и гласуването на всички участници в събора. В студиото водещите ще посрещнат своите гости, които ще коментират представянето на кандидатите, а зрителите ще научат интересни и малко известни факти от новата история на Българската православна църква – разказ за избирането на предишните двама патриарси, както и специален репортаж за короната и бялото було на патриарха.

В 11:00 ч. започва предаването, по време на което зрителите ще узнаят името на новия патриарх, огласено пред Синодалната палата, и ще видят посрещането и интронизацията му в катедралния храм „Св. Александър Невски”.
От ексклузивното студио „Новият патриарх” в 18:55 ч. зрителите ще чуят коментари и анализи за новоизбрания духовен глава на Българската църква – от страната и чужбина, като преди това ще видят на живо благословът му към българската войска и отдаването на почит с 20 салюта.

БНТ ще има и ексклузивен достъп до приема в чест на новия патриарх в Криптата на „Св. Ал. Невски”

Специално за събитието и за своите зрители, БНТ ще разработи и Фейсбук страница, на която те ще могат да коментират всичко, което ги вълнува около избора. Тя ще се намира на адрес „Новият български патриарх”. Най-интересните мнения ще бъдат цитирани и коментирани по време на извънредните предавания на БНТ.
Advertisements

Posted on февруари 21, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: