„Шменти капели легендата” тръгва по TV7

TV7

TV7

Влади Въргала обяви кастинг за тв сериала „Шменти капели легендата”. Продукцията ще се завърти скоро по ТВ7.

Сюжетът обхваща голям исторически период – от времето на царска България през комунизма чак до наши дни. Застъпени са всички куриозни случаи и изменения, които са се случвали тогава и сега.

Въргала разказа, че по сагата работят няколко режисьора, не само той, както и няколко екипа. Наели са няколко студиа, в които сега се строят мащабните декори. Те са доста сложни за реализация, тъй като пресъздават периода от началото на 30-те години на миналия век чак до наши дни.

Въргала разказа и още, че актьорите за главните роли са вече набелязани. Прави се кастинг за второстепенните. Кандидатите трябва да са свободни за снимки през март, април, май и юни. Кастингът ще се проведе на 21, 22, 23 февруари. Условието е актьорите да нямат обвързващи договори с телевизии. „Много актьори са подписали подобни документи- коментира наболелия проблем Влади. – Плащат им като на слуги, а работят къртовски.“

Затова и той има изискване към актьорите, на които ще повери второстепенните роли, и те не трябва да имат сключени контракти с медии. „България има 3 доказано добри неща – актьорите, режисьорите и операторите“, смята той. Според него сценарият на тв варианта на „Шменти капели легендата“ е изключително сложен откъм реализиране, сюжетът времево е обхватен, но пък ще развълнува и трогне зрителите.

Влади разказва, че още преди осем години, успоредно с идеята за игрален филм, мисли вариант и за телевизия. Преди повече от година пък признава открито, че сериалът е исторически, обхваща 3 епохи. Но не смята, че е нужно да се впуска в  top;“>конкуренция с останалите 2 продукции, които се чакат и които са пак на историческа тема – еврейската сага „Недадените“ по БНТ и сериалът на Евтим Милошев и Любо Нейков „Дървото на живота“ по ТВ7. Убеден е, че и трите сериала ще са добри, за да може и публиката да получи най-доброто.

За тв варианта на „Шменти капели“ се търсят актриси между 23 и 60 години или актьори между 30 и 60. Нужно е да пратят кратка автобиография, телефон и e-mail за контакт, снимка в близък план (портретна снимка) и снимка в цял ръст на e-mail egendatafilm@mail.bg От продукцията обещават, че на добрените за кастинг, ще звъннат лично до четвъртък или ще им пратят мейл.

 

Агенция Дартс Нюз

Advertisements

Posted on февруари 20, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: