Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата

José Andrés прави паелясн. Fiesta TV

José Andrés прави паеля
сн. Fiesta TV

18 – 24 февруари 2013:

Испански за начинаещи: тапас ме густас
Знаете ли, че тапас на испански значи почти същото каквото и на български? Нещо, което „затапва” и покрива. Легендата разказва, че в андалуските странноприемници покривали чашите с парче хляб или резен колбас, за да не влизат във виното прах или мушички. От толкова прозаична употреба е възникнала цяла  култура на възхитителни шедьоври, поднасяни като мезе.
Вижте астурийската версия на тапас – приготвени от Хосе Андрес, човекът известен с това, че е пренесъл тапасите в Америка.
José Andrés е особено развълнуванq понеже родата му е от Астурия – та и в пътуването, и в готвенето  има личен мотив.
Гледайте „Кулинарна корида с дон Хосе“ през почивните дни от 12.30, 18.30 и 22.00 по Фиеста ТВ. Оле!
* * * * * * *
„Сражение в кухнята” или истината за професионалната кухня
Как си представяте света на професионалната кухня? Мислите ли, че тясното пространство, където се готви, е пълно с наследници на Ескофие, творци и художници? Или по-скоро са сръчни, дисциплинирани хора, които умеят да работят на линията – т.е. между цвърчащи тигани, нагорещени скари и остри ножове? Има ли място за жени в суровия свят на професионалното ресторантьорство? Кой е по-ценен артистът с визия и диплома от скъпо кулинарно училище или ветеранът, минал целия път от мияч на чинии до су шеф? Какво е миз-ан-плас и защо е толкова важно?

На всички тези въпроси ще ви отговори най-напеченото риалити в ефир „Сражение в кухнята„. То ще подправи ястието ви с адреналин и тестостерон всеки ден от 12.00, 17.30 и 22.00 ч.

* * * * * * *
Аромат и уют от домашната кухня с Киарело
В уюта на домашната кухня ще ни върне Майкъл Киарело. След като научихме какво е тапас, спокойно можем да „затапим“ глада с вкусна импровизирана хапка. Съучастник ще ни е Киарело, които тази седмица ще прави ароматни масла с билки, подправки и чесън. Приготвянето е забавно и лесно, а произведението може да отлежава в хладилник дълго – макар че една ли ще има този шанс. Приготвено веднъж, ароматното масло бързо ще отиде на филийки или в други ястия.
Хитрините на „Стопанинът на лозовата долина“ гледайте през седмицата от 10.00, 15.30 и 20.00 ч.

Posted on февруари 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: