Явор Бахаров се завръща като злодей в ТВ сага по БНТ

 Явор Бахаровсн. АртишокЯвор Бахаровсн. АртишокИвета Григорова, Луиза Гр...сн. LOVEstyle

Явор Бахаров
сн. Артишок

Небрежното хлапе от „Стъклен дом” се завръща като злодей в историческата сага на БНТ “Недадените“. Явор Бахаров влиза в сериала епизодично, но силното му присъствие кара продуцентите да доразвият образа му.

В сагата за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война Бахаров играе в противниковия отбор. Героят му Любен се опитва да ги вкара в концентрационен лагер. Качествата си на антисемит с драстично занижен морал той развива като приближен на Александър Белев, комисаря по еврейските въпроси. Остатъците от съвестта на реално съществуващата историческа фигура носи Димитър Бенекин.

Емил Бонев, който работи върху сценария близо десетилетие преди от „Артишок” да прибегнат до екранизацията му, признава, че ролята на Явор била замислена като епизодична. Но визията на екипа за присъствието му в поредицата се променила.
Бонев и продуцентът Мирослав Боршош решили, че персонажът на Бахаров ще обогати драстично сюжета и пренаписват сценария.

Сред големите изненади в каста на „Недадените” е Владимир Пенев, който, вече свалил очилата на комисар Попов в „Под прикритие”, слага мантията и брадата на митрополит.

Сериозна, но респектираща метаморфоза на екран търпи и Пенко Господинов, когото зрителите познават като шизофреничния юрист Гончев от „Седем часа разлика”. Той се преобразява в цар Борис III. За маниера на общуване и личностните качества му помагат дузина документи и разработки извън официално цитираните в учебниците: „Не се знае много за цар Борис. Интерпретиран е превъзходно от няколко актьори, един от които е Наум Шопов в „Цар и генерал”. След всичко научено за този човек се влюбих в харизмата и силата на духа му. Оказа се изключително ерудирана личност, незаслужено пренебрегната от историята. По време на комунизма той беше емблема на някакъв монархофашизъм, безумно твърдение!”, разказва Господинов.

Любопитен факт е, че съпругата на Пенко – Анастасия Лютова – играе ролята на царица Йоанна в „Недадените”.

Мариус Куркински и Камен Донев са сред ключовите персонажи в сериала.

Advertisements

Posted on февруари 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: