Черно злато изби в ромската махала в Петрич: Златка, Дичо и Нед

Звездите в сем. Стоянови - Петрич (Златка, Дичо, Нед)сн. Нова телевизия

Звездите в сем. Стоянови – Петрич (Златка, Дичо, Нед)
сн. Нова телевизия

Ромската фамилия Стоянови, която ще посрещне новото звездно трио, се гордее с многобройната си челяд и че всеки от семейството има по един златен зъб.

Златното момиче Златка Димитрова сбъдна  всички мечти на ромската махала в Петрич, без дори да направи и един сондаж… Едва ли дори предстоящият концерт на Бон Джоуви в България ще се радва на такава себеотдайна подгряваща група, каквато спретнаха ромите от Петрич за новото звездно трио в „Шатра“.
Домакините на звездите са Фатме и Ботьо Стоянови, чиито поминък е  отглеждането на коне. Тяхното най-голямо богатство е многобройната челяд, а  най-голямата им гордост, е че всеки от фамилията има по един златен зъб.
Злати с учудване ще установи, че единственият член на семйството, който не притежава златен зъб, е 3-годишната кобила (Вили).
Въпреки топлото посрещане, тя ще се стресира още при първите си стъпки в махалата. Причината – двестакилогорамово щастливо прасе, на свободно отглеждане, придружено от щъкащите навякъде кокошки и други животинки. Въпреки заявките, че е „народен човек“, Злати ще има да извърви още дълъг път, докато се почувства истинска европейка. Самата тя категорично ще откаже да се възползва от условията, които предлага европейската лятна тоалетна, дворната гордост на Ботко Стоянов.
Далеч не толкова шокирани ще бъдат Дичо и Нед, които бързо ще се впишат в обстановката. Дичо без колебание ще се метне на неоседлания кон, който дружелюбните домакини му водят за посрещането.
Найден, въпреки резервите си към автентичната музика на фамилията, ще направи първи стъпки в усвояването на традиционното танцово изкуство и ще сподели, че се чувства като половин ром. Какво ли ще стане като се почувства като 100%-ов ром, предстои да видим.
Много трудно ще се окаже адаптирането за Златка. Независимо, че тя е основната звезда в махалата и всички роми ще скандират името й, това няма да помогне на плеймейтката да се почуства в свои води. На края на деня, нервите й няма да издържат и само една изпята песен от Дичо, ще отключи порой от сълзи за любимия на златното момиче.
Дичо ще бъде приятно изненадан от живота на ромите, които живеят щастливо и се интересуват от духовното, а не от материалното.
Духовното наистина заема важна част от бита на семейство Стоянови. Те ще посветят своите гости в един от религиозните си обичаи. Вечерната молитва преди лягане ще бъде съпроводена с измиването на краката на Златка, Найден и Дичо.
И за тримата това ще бъде поредното ново преживяване в техния живот. А какво ги очаква следващите два дни в „Шатра”, предстои да видим (вторник – четвъртък по Нова ТВ).
Advertisements

Posted on февруари 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: