Елица и Стоян представиха трите песни за Евровизия

Елица Тодоровасн. БНТ

Елица Тодорова
сн. БНТ

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха песните, които ще участват в състезанието за българската песен тази година.

Това се случи за първи път в предаването „Неделя х 3” на 17 февруари.

Основно предимство и на трите песни е, че са много различни от познатия поток изпълнения представяни на този конкурс досега, с различна енергия, нестандартно звучене и емоция. Поредността на изпълнението беше определена чрез жребий, в песните участват и различни гост-изпълнители.

Първата песен се казва „Дзупай, либе босо”. Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър. Песента е динамична, жизнерадостна и игрива, загатваща дълбините на националния фолклор в кантото на Елица Тодорова. Майсторските бийт-бокс похвати на световния шампион Александър Деянов – Скилър, преплетени в ритъма на ударните инструменти, изпълнени от Стоян Янкулов създават неповторим колорит на песента.
Музиката на второто парче e на Елица Тодорова и вокална група „Бистришките баби”, а аранжиментът – на Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар.
„Кисмет” е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи. Миксът между двата коренно различни елемента я прави забележима и отличаваща, а умело вплетеният автентичен фолклорен вокал на Петьо Костадинов засилва чувството за непреходност.
Advertisements

Posted on февруари 18, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: