БНТ – филм за журналиста Александър Авджиев

Александър Авджиев сн. БНТ

Александър Авджиев
сн. БНТ

Този вторник от 22:00 ч. БНТ 1 ще излъчи документалния филм на режисьора Олег Ковачев в памет на журналиста на БНТ Александър Авджиев – „На Сашо с любов”.

В деня, когато всички говорят за любов – Деня на влюбените, – журналистът на БНТ Александър Авджиев си отиде неочаквано от този свят преди една година. Отиде си, но завеща примера на своята харизматична личност, уроците си по безупречен професионализъм, спомена за ценното приятелство и усмивката от неповторимото чувство за хумор.
Шокът от внезапната загуба разтърси всички, които са имали щастието да го познават – лично или от малкия екран, да работят с него, да се учат от него, да го обичат. Филмът ще бъде обяснение в любов към Сашо – блестящият журналист, учителят, приятелят, любимият човек. Един специален спомен, а не „помен” за Сашо, чрез който той продължава да бъде жив в сърцата и паметта ни.
Идейната концепция на филма  „На Сашо с любов” е построена върху похват, използван от самия Сашо – „връщането на лентата”.
В него зрителите ще видят архивни кадри от емисиите „По света и у нас”, предаването „Навигатор” (февруари 2005 г. – юни 2007 г.) и съботното „Добро утро”, както и личен видео и снимков архив.
Заснети са негови колеги и приятели, популярни и не толкова известни лица, всички те ще отговарят на 2 въпроса: На какво ме научи Сашо? Защо обичам Сашо?
Филмът ще има вълнуващо, но не минорно въздействие. Внушението му ще бъде емоционално положително – колко е важно да срещнем добри учители по пътя си, да помним ценните им уроци, за да имаме шанса един ден и ние да се превърнем  в учители, които ще се помнят и обичат…
Документалният филм „На Сашо с любов” е този вторник, 12-ти февруари, от 22:00 ч. по БНТ1.
Advertisements

Posted on февруари 11, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: