Краси Радков и Иво Сиромахов правят импровизационно шоу

Краси Радков и Иво Сиромахов

Краси Радков и Иво Сиромахов

Няма сценарий, само импровизация – действието се развива в дома на двама съквартиранти – апартаментът им е мястото, където се случват събитията и където често ги посещават очаквани и неочаквани гости

Първото у нас импровизационно комедийно шоу „Младост 5” с Краси Радков и Иво Сиромахов – с премиера през пролетта по bTV 

Ново, уникално по съдържание и характер импровизаторско предаване тръгв в прайм тайм (най-гледано телевизионно време). Главни действащи лица във формата ще бъдат Краси Радков, Иво Сиромахов, както и други актьори и личности от обществения живот.
Радков и Сиромахов няма да напускат работата си в „Шоуто на Слави“, уточняват от bTV.
„Младост 5” е бг-вариант на световния формат Schillerstraße („Шилерщрасе” – Германия, 2004 – 2011) на компанията SevenOne International.
Той се базира изцяло на изкуството на импровизацията и на актьорските умения на главните действащи лица.
Форматът постига изключително високи резултати на силни европейски телевизионни пазари като Франция, Италия, Русия, Финландия, Евстония, Чехия, ЮАР, Турция, Хърватия и др. Под различни имена шоуто е реализирано в над 20 страни. Българската версия – „Младост 5” – ще се реализира от творческия продуцент „Седем-осми” (Слави Трифонов и Евгени Димитров) и продуцента bTV Studios (Мирослав Янев).
* * * * * * *
Ренета Викторова, зам.-директор „Програма” на bTV:
„Комедията е един от любимите телевизионни жанрове и не случайно в ефира на bTV зрителите могат да открият най-богатото разнообразие от български комедийни програми. Очакванията към нас като лидер са да не спираме да изненадваме аудиторията с нови проекти. Именно затова тази пролет правим още една стъпка като предлагаме непознат, абсолютно новаторски за България формат.Импровизационната комедия  Schillerstrace, която идва за първи път у нас с името „Младост 5”, е истинско творческо и професионално предизвикателство. Благодарение на таланта на едни от най-обичаните комедийни артисти, скоро зрителите на bTV ще се забавляват с висшия пилотаж в комедията”.

* * * * * * *
Действието в „Младост 5” се развива в „дома” на двама съквартиранти – Краси Радков и Иво Сиромахов. „Апартаментът”, който обитават те, е мястото, където се случват събитията и където често ги посещават очаквани и неочаквани гости.
Всички персонажи в шоуто се играят от утвърдени комедийни акьори, които играят с истинските си имена от реалния живот.
Характерната особеност на формата е, че няма никакъв сценарий. Вместо това на всеки от актьорите се дават персонални напътствия от Модератора в слушалката.
Насоките на Модератора могат да бъдат много различни, като например: „Току-що си видял призрак”, „Говори като свещеник”, “Дръж се като ескимос“, „Имитирай стюардеса“, „Чувстваш се като Джон Траволта“ и много други. Всеки комик трябва да реагира незабавно на зададената провокация, като никой от актьорите няма представа за напътствията, дадени на другите. Реакциите към репликите на актьорите превръщат шоуто в изключителна комедия.
* * * * * * *
За Schillerstraße:
Форматът води началото си от Германия, като за пръв път се появява на екран през 2004 година по местния канал Sat1. Още от самото начало предаването се превръща в хит, като през 2011 г. има над 100 излъчени епизода и над 24% аудиторен дял. Интересът към импровизационния формат расте и той започва да се разпространява в други държави.
Във всяка държава шоуто е с различно име, но навсякъде следва идеята за „ситком без сценарий”. Жанрът на импровизираната комедия се отличава с уникалната си концепция и специфичния си начин на реализация, който задължително включва сцена, публика на живо, първокласни комици, непрекъснато присъствие на изненадващи гости и най-вече никакъв сценарий. „Schillerstraße“ съчетава импровизираната комедия с елементите на познатия ситком.
Изданията по света са носители на престижни телевизионни награди като италианската „Телегрол“ (за най-добра ситуационна комедия), немската „Златна камера“ (за Кордула Стратман – немски комик – и за най-добра комедия), престижната международна награда „Златна роза“ и други.
„Младост 5” сн. bTV Media Group

„Младост 5”
сн. bTV Media Group

Advertisements

Posted on февруари 4, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: