България Он Ер и Bloomberg подписаха договор за сътрудничество

Bulgaria ON AIR Media Group

Bulgaria ON AIR Media Group

Днес медийна група „България Он Ер“ и Bloomberg Television обявиха едновременно от София и Лондон, че са подписали договор за доставката на съдържание

Световният новинарски канал за бизнес и финансови новини (Bloomberg Television) става основен доставчик на бизнес и финансови новини и предавания за българската медия
* * * * * * *
“Много се радваме, че успяхме да сключим този договор за сътрудничество и че ще можем да доставяме ежедневни оригинални новини от Bloomberg Television – видеоматериали, интервюта и репортажи за зрителите и слушателите на Bulgaria On Air” – заяви Малкълм Фрийд (Malcolm Fried), управляващ директор на Bloomberg Television за Европа, Близкия Изток и Африка.
“Хората, които вземат глобалните решения и световните лидери разчитат на Bloomberg Television за верни, точни и актуални бизнес новини, а сега и зрителите, които гледат излъчванията на български език могат да се възползват от съдържанието, интервютата и репортажите, които правим.”
„За малко повече от една година, екипът на Bulgaria On Air спечели доверието на българския зрител. За нас е изключително признание, но в същото време и голяма отговорност, че можем за толкова кратко време да се похвалим с най-високите отличия както от средите на бизнеса у нас, така и на медийната гилдия в България. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на Bloomberg Television ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии” – заяви Виктория Миткова, управител на медийна група Bulgaria On Air.
* * * * * * *
В рамките на договора, Bloomberg Television – излъчваща непрекъснат информационен поток новини за компании, личности и идеи, движещи пазарите – ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която ще се излъчва на български език от Bulgaria On Air. Със студиа в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг, Bloomberg Television разполага с ресурс от 2 400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни по света и предоставя задълбочени бизнес, икономически и политически новини. Българските журналисти пък получват и достъп до международните студиа на Bloomberg.
* * * * * * *
Телевизията стартира на 9 септември 2011 г. и е специализиран канал за бизнес и финансови новини и анализи, с ефирно, кабелно и сателитно разпространение в България. Каналът е част от едноименната медийна група, включваща още бордовото списание „On Air“, радиоверига, интернет сайтове и мобилни платформи.
Bulgaria on air притежава must carry лиценз за цифрово разпространение.
Телевизията е отличена с многобройни награди от индустрията и бизнеса, сред които годишната награда на БТТП за отразяване дейността на организацията; наградата на Асоциацията за допълнително пенсионно осигуряване за стартираща компания; наградата в конкурса ИН-5 на БСК, наградата на българския клон на Международната федерация за недвижими имоти /FIABCI/ за независимо отразяване на сектора. Два пъти е носител и на отличието на БФБ за професионално отразяване на капиталовите пазари в България.
На международния медиен фестивал Mediamixx през 2012 г. България Он Ер спечели 2 награди: за умна инвестиция и крос медия. Сред наградите са още Златно перо на СБЖ и годишната награда на българската Асоциация на собствениците на земеделски земи.
Bloomberg, глобален лидер в бизнес и финансовите новини, дава на влиятелните личности, вземащи решения, важна преднина, свързвайки ги с динамичната мрежа от информация, личности и идеи. Силата на компанията е в доставка на данни, новини и анализи чрез иновативни технологии, бързо и точно. Финансовата информация се доставя в реално време на повече от 310 000 абонати по света.
Корпоративните решения и технологията на компанията позволява на клиентите й достъп, взаимодействие, дистрибуция и управление на данни и информация ефективно и с резултат. С „Bloomberg Law“, „Bloomberg Government“, „Bloomberg New Energy Finance“ и „Bloomberg BNA“ компанията предоставя данни, новини и анализи за хората, които вземат отговорни решения (не само в индустрията и финансите).“Bloomberg News“, доставян чрез „Bloomberg Professional Service“, телевизия, радио, мобилни платформи, интернет и две списания, Bloomberg Businessweek и Bloomberg Markets, отразява събитията в света чрез 2 400 репортери и медийни професионалисти в 146 бюра в 72 страни.

Седалището на Bloomberg е в Ню Йорк, за компанията работят общо над 15 000 души в 192 градове по света.

Advertisements

Posted on февруари 4, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: