БНТ залага на тийн програма

БНТОбществената телевизия оформя атрактивен ежедневен слот с игрални филми за младежи на възраст от 9 до 15 години

Всеки ден от понеделник до петък от 15:05 ч. тийнейджърите ще могат да гледат 5 от най-популярните тийн заглавия, като „Младият Дракула”, „Живот с Дерек”, „Конър под прикритие”, „Планетата на бурите” и „100-те подвига на Еди Макдауд”.

* * * * * * *
”Младият Дракула” / сн. БНТОт 4 февруари премиерно стартира британската комедия с награда за „Най-добра детска програма” на BAFTA – „Младият Дракула” („Young Dracula“ – Великобритания, 2006 – 2012), разказваща за семейството на Дракула.
Графът и двете му деца-тийнейджъри Влад и Ингрид. Те са прогонени от местните в Трансилвания и се местят в обикновено градче във Великобритания.

Докато Влад копнее за нормален живот, съседското момче Робин мечтае да бъде вампир. Дори се опитва да убеди граф Дракула, че той е неговият роден син. Но не всички са добре настроени към нестандартния живот на новодомците. Оказва се, че учителят в гимназията е решен на всичко да заличи вампирите от лицето на земята. Между него и графа назрява конфликт, който е на живот и смърт. За разлика от миролюбивия си брат Влад, Ингрид е амбицирана да завладее градчето и прави всичко, за да постигне целта си.

* * * * * * *

От средата на месец март БНТ1 ще предложи на зрителите 4-те сезона на „Живот с Дерек” („Life with Derek“ – Канада, 2005 – 2009, излъчван по телевизия Super7 под името „Аз и Дерек“ от ноември 2007 г.).
Канадският тийн сериал е отличаван 4 пъти. Комедията получава WGC Award в категорията „младежки сериал”, следват трите приза Gemini Awards в категориите ”най-популярен интернет сайт”, „най-добра детска програма” и „най-добро изпълнение в младежка програма”.Сериалът разказва историята на тийнейджърка, чиято майка се омъжва повторно и трябва да се премести в къщата на доведения си баща заедно със сестра си. Там обаче я чакат още една сестра и двама братя… Оттук нататък следват безброй смешни проблеми, породени от взривоопасното съжителство.

* * * * * * *В рамките на новия младежки часови пояс БНТ1 ще предложи премиерната канадска комедия „Конър под прикритие” („Connor Undercover“ – Канада, 2009 – 2011)
Конър Хийт е 15-годишен ученик със склонност да съзира конспирация дори и в най-обикновените неща. Той е винаги готов за приключения, каквито рядко успява да намери – до деня, в който родителите му довеждат у дома им мистериозно момиче.

Това е Гизела, президентска дъщеря от измислена държава, чийто живот е изложен на непрекъснат риск. Ето го и големият шанс за Конър да разкрие детективските си способности.

* * * * * * *

Друго премиерно предложение за младата публика ще бъде австралийско-канадската продукция „Планетата на бурите” („Stormworld“ – Австралия / Канада 2009).Приключенската научна фантастика разказва историята на двама приятели, които – докато се разхождат – попадат в странен водовъртеж, който ги отнася в друго измерение, на отдалечена планета с 3 слънца. Тази планета е населена с подобни „корабокрушенци“ от най-различни светове и галактики и почти изцяло е покрита със солена вода. Годни за живеене са единствено милионите малки острови, пръснати из водната шир…

* * * * * * *„100-те подвига на Еди Макдауд” („100 Deeds for Eddie McDowd“ – Канада / САЩ, 1999 – 2002) пък проследява живота на кучето, което говори – Еди Макдауд.

Той е бил изключително лошо дете. Непрекъснато е правил злини на другите деца, затова е превърнат в куче. От него се изисква да направи 100 добри дела, за да стане отново дете. Еди е затруднен, но трябва да се справи…

Advertisements

Posted on януари 29, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: