Тази неделя „Духът на здравето” ще започне с час по-рано

д-р Неделя Щонова

Тази неделя, 27-ми януари, заради националния референдум, предаването „Духът на здравето” по bTV ще започне с час по-рано – 7:00 сутринта.

Първата тема в „Духът на здравето” засяга миниинвазивната хирургия. Каква е медицината на бъдещето и как тя вече е настояще на територията на клиниката по Ендоскопска хирургия във ВМА? Разговор за същността и предимствата на минималистична медицина с доц. д-р Красимир Василев.

Отговорът на въпроса – Как да контролираме захарен диабет тип 1 при деца? – зрителите ще разберат от втората част на предаването и рубриката „Сладко училище”. Според съвременното схващане захарният диабет при децата е последица от дълбоки нарушения в регулацията на имунната система. Какви са другите симтоми, особеностите в протичането на заболяването и как да го конролираме? Заедно срещу диабета с д-р Неделя Щонова в студиото застават д-р Галина Попова, д-р Ваня Деспотова и г-жа Ели Котова председател на НАДБД.

Метаболитният синдром или взривоопасната комбинацията от повишено кръвно налягане, високо ниво на кръвната захар, телесни мазнини около талията и завишени нива на холестерола – как тя увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, рак и диабет? Гост по темата в „Духът на здравето” е ендокринологът д-р Александър Шинков, номиниран в кампанията „Най-добри лекари на България”. Всичко това зрителите ще видят само тази неделя от 7:00 сутринта, в „Духът на здравето” по bTV.

Подробности за темите и инициативите на предаването, както и видеа и снимки от изминалите епизоди, може да видите на САЙТА и ФЕЙСБУК страницата на „Духът на здравето”.

Advertisements

Posted on януари 26, 2013, in ТВ - Телевизия. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: